Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Mihari: Leo alleen in hoogwerker naar boven.

Door Leo Daanen
Stork

Ringen in Gennep

Leo Daanen, STORK | dinsdag 2 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 702x

Tsja, het heeft wat voeten in de aarde gehad, wat mag wel en wat mag niet !!
Foto Mihari: Ja dat is heel wat anders (bijna) zonder publiek op een groot leeg plein haha.

Hoogwerker

Corona regels 1,5 meter afstand dat snappen en doen we inmiddels allemaal al wel en zit er al helemaal in. Maar als je dan in overleg gaat met de Gemeente Gennep en de Hoogwerker, dan heb je al een probleem. Nou niet met de Gemeente hoor en ook niet met Arie Arts van de hoogwerker, nee die werken en denken beiden volop mee volop mee. Maar met twee in een bakje in de hoogwerker, waar je zeker niet op 1,5 meter van elkaar kan, dat kan natuurlijk niet hé. Nou Leo zegt Arie, dat is niet zo moeilijk, dan doe je dat toch gewoon zelf. Je hebt al vaak genoeg in dat bakje gezeten en weet zelf hoe het werkt en ik kan hem desnoods beneden ook besturen. Dus het probleem op afstand met de hoogwerker is opgelost.

Niet bekend maken

Dan is er nog het publiek en de jeugd IVN de “Groentjes”. Helaas kan en mag dit allemaal niet doorgaan dit jaar, maar er zijn natuurlijk ergere dingen. De opdracht die ik dus meekreeg was, niet bekend maken wanneer we gaan ringen, dan komen er zeker geen ongenode gasten op af. Vrije aanloop van publiek heb je natuurlijk altijd als je met een hoogwerker midden in het centrum naar een ooievaarsnest gaat, wie wil dan niet zien wat daar gaat gebeuren haha. Maar het viel reuze mee en degene die er waren werd even duidelijk gemaakt dat ze op gepaste afstand moesten blijven en dat gebeurde dus ook.

Jan-Willem

En ja als er dan geen publiek is, heb je dus ook minder vragen en is brede uitleg overbodig. Natuurlijk hebben we onze enige echte Jan-Willem om alles vast te leggen en aan het publiek te laten zien hoe alles verlopen is. De clip “Impressie van het ringen 2020” hebben jullie inmiddels al wel gezien en is weer professioneel in elkaar gezet door onze clipmaker. Chapeau Jan-Willem.

Gegevens

Het ringen verliep zoals jullie inmiddels dus ook al wel gezien hebben prima en dus ook best snel. De kuikens zagen er heel goed uit en leken allen heel gezond te zijn. Wat snaveltjes gereinigd, omdat er vaak veel troep in achter blijft en dit kan gaan ontsteken. Verder de gevraagde maten gemeten, gewogen en ze alle drie geringd natuurlijk, want daar ging het allemaal om ;-)

Groetjes Leo.

Ohhh ja, bijna vergeten, hier komen de gegevens nog even:


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs