Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Ringen

Ronald van Harxen, STONE | zondag 12 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 91x

Zaterdag 25 mei, om 15.00 uur worden de jongen geringd. Ze zijn dan 24 dagen oud, een prima leeftijd om ze zo'n blinkend dingetje om te doen. Hopelijk hebben ze niet naar het clipje van het ringen van vorig jaar gekeken, zodat ze netjes in de broedruimte blijven.

OP DE WEEGSCHAAL

Tijdens het ringen wordt de jongen ook de (vleugel)maat genomen en worden ze op de weegschaal gezet. Jongen van 24 dagen hebben een verwacht gewicht van 140 gram. We gaan zien of deze drie daar een beetje in de buurt zitten. Met de prooiaanvoer van de eerste tien dagen doorgezet - drie hazen, vijf bosmuizen, dertien veldmuizen en  driehonderdentien meikevers - moet dat wel goed komen!

GEEN ZWARTE CROSS

Het liefst zouden we uiteraard iedereen die interesse heeft om erbij te zijn uitnodigen, maar u snapt dat dat niet kan. Dat zou Zwarte Cross-achtige toeschouwers aantallen opleveren, met alle verkeersproblemen van dien. Gaan we nooit een vergunning voor krijgen.

ERBIJ ZIJN?

We moeten dus het aantal gasten sterk beperken. Behalve de mensen die de afgelopen maanden achter de schermen ongelooflijk druk zijn geweest in het 'team steenuil' en in de telploeg, de poll-winnaars en enkele bijzonder trouwe kijkers, willen we ook u als 'gewone' kijker een kansje bieden erbij te zijn.

JA, IK WIL!

We stellen daarom drie 'VIP-vrijkaartjes' beschikbaar waar iedereen evenveel kans op maakt. Het enige wat u hoeft te doen is een e-mail sturen naar stone@steenuil.nl met de vermelding "Ja, ik wil!" En wel vóór zaterdagavond 18 mei om 24:00 uur. In de loop van de zondag trekken we daar onder 'notaristoezicht' willekeurig drie winnaars uit. Deze krijgen 's avonds een bevestigingsmail met de locatiegegevens. Let wel: de kast bevindt zich in Lichtenvoorde, dus als u vanuit Roodeschool of Paramaribo moet komen, houd dan rekening met enige aanrijtijd. Woont u in België, Duitsland of voor ons part Australië, reageer gerust, we zijn landneutraal. Reiskosten zijn voor eigen rekening, koffie is gratis.

Pet en Snor


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs