Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Ringen

Ronald van Harxen, STONE | donderdag 25 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 169x

Zaterdag 3 juni, 15.00 uur worden de jongen geringd. Ze zijn dan 28 dagen oud, een prima leeftijd ze zo'n glimmend dingetje om te doen. Het vrouwtje zal er dan naar alle waarschijnlijkheid niet meer bij zitten, zodat ze niet aangespoord worden het op het moment suprême het voorportaal in te duiken.

Op de weegschaal

Tijdens het ringen wordt de jongen ook de (vleugel)maat genomen en worden ze op de weegschaal gezet. Jongen van 28 dagen hebben een verwacht gewicht van 145 gram. We gaan zien of deze vier daar een beetje in de buurt zitten. Ik verwacht - als de muizenaanvoer de komende week niet dramatisch instort - dat ze goed op gewicht zijn. Alleen al vanaf zaterdag tot en met woensdagmorgen zijn er 39 (!) muizen aangevoerd: 32 woelmuizen en 7 ware muizen. Ongekende aantallen. Overigens is het geen ramp als ze daar iets onder zitten, het worden dan echt niet direct zorgenkindjes.

Steenoelen kiek'n

Het liefst zouden we uiteraard iedereen die interesse heeft om er bij te zijn uitnodigen, maar u snapt dat dat niet kan. Ik vrees dat we in dat geval de lokale autoriteiten op de hoogte moeten brengen dat het niet gaat om een illegale rave-party, maar om een activiteit met allemaal nette mensen (niet dat ravers dat niet zijn, maar u begrijpt wat ik bedoel) die 'steenoelen komt kiek'n'. 

Erbij zijn?

We moeten dus het aantal gasten sterk beperken. Behalve de mensen die de afgelopen maanden achter de schermen ongelooflijk druk zijn geweest in het 'team steenuil' en in de telploeg, en enkele bijzonder trouwe kijkers, willen we ook u als 'gewone' kijker een kansje bieden erbij te zijn.

Ja, ik wil!

We stellen daarom drie 'VIP-vrijkaartjes' beschikbaar waar iedereen  evenveel kans op maakt. Het enige wat u hoeft te doen is een e-mail sturen naar stone@steenuil.nl met de vermelding "Ja, ik wil!" En wel vóór zondagochtend 07.00 uur. In de loop van de zondag trekken we daar onder 'notaristoezicht' willekeurig drie winnaars uit. Deze krijgen 's avonds een bevestigingsmail met de locatiegegevens. Let wel: de kast bevindt zich in Lichtenvoorde, dus als u vanuit Roodeschool of Sint Kruis moet komen, houd dan rekening met enige aanrijtijd. Woont u in België, Duitsland of voor mijn part Australië, reageer gerust, we zijn landneutraal.


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs