naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Kauw

Live

Lepelaar

Live

Voedertafel

Binnenkort

Huiszwaluw

Derde ei bij de ooievaars?   *   Kleine bosuil zet z'n eerste stapjes   *   Tweede ei bij de ooievaars!   *   De kauwen zijn begonnen met het bouwen van hun nest   *   Eerste ei bij de ooievaars!
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Respect

Ronald van Harxen, STONE | woensdag 16 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 323x

In de chat wordt heel wat afgepraat, vaak over de gebeurtenissen die zich voor de camera’s afspelen, soms over zaken die daar maar zijdelings mee te maken hebben. Regelmatig worden clipmakers en bloggers bedankt voor hun filmpjes of blogs. Het is fijn te lezen dat deze gewaardeerd worden.

Helaas gebeurt het soms ook dat er wat minder respectvol op elkaar of op wat bloggers schrijven wordt gereageerd. Dat is niet wat we met elkaar afgesproken hebben. De moderatoren proberen alert te zijn en de schrijver zoveel mogelijk direct aan te sprekens op diens minder gepaste taalgebruik. Heel af en toe leidt dat ertoe dat een bericht verwijderd wordt. De insteek is dat we in de chat alles mogen schrijven wat we willen, maar dat we dat altijd op een respectvolle manier doen. Het moet vooral leuk zijn te chatten en de berichtjes van anderen te lezen en niet voortdurend leiden tot ergernis.

Soms wordt er ook met weinig respect op (voorgenomen) acties gereageerd. Met name het nestbezoek om te wegen en/of te ringen roept bij sommigen weerstand op. Laten we voorop stellen dat iedereen daarvan mag vinden wat hij of zij wil. Die mening mag ook zeker in de chat naar voren gebracht worden. Niemand is verplicht het met ons eens te zijn. Ook mogen er kritische vragen over gesteld worden. Wij zullen dan trachten die zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Waar we echter wel problemen mee hebben is met de manier waarop de kritiek soms in woorden gevat wordt. Niet altijd getuigt dit naar ons idee van voldoende respect. Termen als 'belachelijk' en dergelijke horen daar wat ons betreft niet bij. Zulke berichten zullen dan ook door de moderatoren verwijderd worden. Dat heeft niets te maken met dat iemand zijn of haar mening niet mag verkondigen, maar alles met de manier waarop dat gebeurt. We hebben met elkaar afgesproken dat we dat altijd op een respectvolle manier blijven doen, wat we ook vinden. Als we ons daaraan houden, blijft het ook in de chat gezellig.

En dat is waar het bij Beleef de Lente over gaat: genieten van de beelden, je verwonderen over het gedrag van de vogels, ervan leren, er soms verdrietig van worden én dat voor wie dat wil, op een respectvolle manier met elkaar delen.

team Steenuil

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht