Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Rasta Leperelli

Mars Gremmen | donderdag 7 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1032x

Om me wat meer in te leven in de lepelaars loop ik al een week met een pollepel in mijn achterzak. Af en toe krab ik me ermee onder mijn oksel. Of friemel ik wat aan mijn hiel.
Op camera 2 kun je de hulststruik zien waar camera 1 op gericht is. Op de headerfoto zie je het gevecht dat het paartje met een indringer had op 5 maart.

Bij de Albert Heijn wreef ik de pollepel even tegen de zij van de bedrijfsleider. Dat deed ik om mijn waardering voor zijn werk aan te geven. Helaas leverde me het een winkelverbod van drie weken op.

Alle gekheid op een wipwappende berktak; ik heb ook nog wat mogelijk interessante mededelingen.

TIJDSVERSCHIL

Zo zag ik dat de opvliegende lepelaar op camera 1, een paar seconden later gevolgd werd door een opvliegende lepelaar op camera 2. Na de raderen in mijn hersenpan geolied te hebben, kwam ik tot de conclusie dat het natuurlijk een en dezelfde lepelaar moest zijn. En dat er blijkbaar wat tijdsverschil tussen beide camerabeelden zit. Als je heel snel van de ene naar de andere camera overschakelt, kun je zo’n vogel dus twee keer zien opvliegen. Of je opent beide camera’s gewoon in een apart venster natuurlijk.

RASTA LEPERELLI

De snelheid van het beeld kan ook per plaats in Nederland verschillen. Zo kan het zijn dat iemand uit Rotterdam een actie van een lepelaar in de chat meldt, iemand in Almere dit leest en het een paar seconden later pas daadwerkelijk ziet gebeuren. Een beetje charlatan kan met behulp van deze kennis een lucratieve carrière als helderziende opstarten!

Intussen zien we de lepelaars mogelijke nestplekken inspecteren, daadwerkelijk nesten bouwen, knijpbeestspeelgoedgeluidjes maken, baltsen, paren, lepelbekvechten en zagen we zelfs een koppel met nest en al door het takkenwerk heen kukelen. Gaan die laatste vogels een nieuw nest bouwen? We zullen het allemaal beter dan ooit zien; camera 2 is een stukje op het nest ingezoomd voor nóg mooiere beelden. En hopelijk gaat dat te zijner tijd met camera 1 ook gebeuren.

Met dank aan 'Gtrgtr'.

Edit 09/03/19: de camera's hebben nieuwe namen gekregen. Camera 1: berkcam, camera 2: nestcam.

Woensdag 6 maart. Tijdens het 'voorspel' wrijft het mannetje zijn snavel over de rug en langs de nek van het vrouwtje. Gevolgd door een paring van slechts een paar seconden.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs