Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Proppen onder mama

Linda Persoon | zondag 12 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 69x

Met zeven jonge torenvalken in het nest is het een hele uitdaging voor ons torenvalkpaar om het stel nog onder de vleugels te houden. Er rollen er steeds wel weer een of twee onder uit. Het is flink proppen onder mama!
Zaterdag 11 mei rond 21.30: Het past net (niet)!

Warm blijven

Hoewel de kuikens pas 4 tot 7 dagen oud zijn passen ze nu al bijna niet meer allemaal samen onder hun moeder. Het lijkt me ook een hele klus om zeven van die draaikonten onder je veren te moeten houden.
De komende tijd groeien ze flink door dus al snel zullen de kuikens echt niet meer onder moeder passen. Voor vader zal dat helemaal een uitdaging worden omdat hij een stukje kleiner is dan zijn vrouw.
Gelukkig is dat voor de lichaamstemperatuur van de kuikens dan niet meer nodig omdat ze zichzelf (en elkaar!) dan voldoende warm kunnen houden. Ook zullen ze al snel veren gaan ontwikkelen die voor een goede isolatie zorgen.
Wat je dan nog wel kunt zien is dat ze proberen onder hun moeder te kruipen door hun kop onder haar vleugels of buik te steken, een erg komisch gezicht!

Nog niet groot genoeg

We willen er nog lang niet aan denken maar op een gegeven moment zullen de torenvalkjes groot genoeg zijn om de kast te verlaten. Jonge torenvalken vliegen uit na 27 tot 35 dagen dus we mogen nog zo’n 3 weken van ze gaan genieten.
Eens zien hoe lang ze alle zeven nog onder moeder passen!

Clip door onze clipmaker Iris


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs