Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Pril geluk?

Renée | donderdag 10 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 399x

"Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk dus bijna overal!" Gelukkig hebben de uilen zich weer laten horen en zien, dus wie weet bloeit hier iets moois op....
Legstart per jaar (Beleefdelente 2015-2021)

Legstart

Op de afbeelding hierboven is per jaar de legstart in "onze" kast te zien. De start van de leg varieert van 6 februari (in 2021) tot 20 maart (in 2018). Landelijk is de spreiding van de gemiddelde legstart nog iets ruimer, dus het is zeker nog niet te laat voor dit mogelijke bosuilenpaartje.

Balts

De balts van de bosuilen start meestal al in het najaar. Het mannetje laat zijn mooie roep met enige regelmaat horen door het nachtelijke bos. Andere mannetjes laat hij op die manier weten dat dit zijn stuk bos is en vrouwtjes laat hij weten dat hij een mooie woonplek en voldoende voedsel heeft.

Wij krijgen het paarvormingsproces normaal gesproken niet mee, want dat gebeurt dus ruim voordat de camera's van Beleefdelente aan gaan. Dit jaar loopt anders dan voorgaande jaren en nu krijgen we een uniek kijkje in dat proces. 

Kastbezoek

Na een week van stilte rondom deze kast, waren er afgelopen nachten toch weer twee uilen te zien en te horen. Dat is mooi te zien in de clip "Druk nachtje" Of het wat gaat worden tussen deze twee op korte termijn valt niet te voorspellen, maar het begin is er in ieder geval.

Wij hopen, samen met jullie, komende nachten weer mee te kunnen genieten van dit prille geluk en leren op deze manier steeds meer over het (normaal gesproken) vrij verborgen leven van de bosuil.

 

Kijk, luister en geniet mee!

Renée

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs