Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Pratende eieren

Annelies Marijnis | donderdag 1 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1051x

Het is bekend dat wanneer de eieren op uitkomen staan, de ouders tegen het ei gaan praten. Het kuiken wat nog in het ei zit, kan al geluidjes maken. Dat komt doordat er een luchtzakje in het ei zit. En als het kuiken bijna uit het ei komt, kan ie piepen door middel van de lucht in het luchtzakje.

We hebben dit op Beleef de Lente al vaak gezien en gehoord bij de Bosuil en de Steenuilen.

Verschillende geluiden

Hoe zouden de piepjes van Huiszwaluwen klinken, net voordat ze uit het ei komen? Oplettende mensen in de chat kennen de verschillende geluiden die onze Huiszwaluwen maken. Wie weet kunnen ze ook de geluidjes onderscheiden die man of vrouw maakt wanneer volgende week de eieren uitkomen? En hoe zouden de piepjes klinken van onze 3 nieuwe kuukjes?

Supersonische oren

Er zou wel een uiterst gevoelige microfoon nodig zijn om die geluiden te kunnen horen. Of zijn er mensen in de chat die supersonische oren hebben?

 

Op www.vogelbescherming.nl staat een mooi artikel: "Piepende eieren en snavels met tanden", waarin wordt uitgelegd hoe vogels zich uit hun eieren werken. Gelukkig blijven de camera's nog een tijdje aan staan en kunnen oplettende kijkers live meemaken hoe en wanneer de eieren uitkomen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Huiszwaluw Alle Beleef de Lente blogs