Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Een glimp van Kuukeen.

Door Bart Franken
Vogelbescherming

Piepshow!

Bart Franken | dinsdag 9 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 678x

Het is zover! Het gepiep was al vanachter de coulissen hoorbaar, maar vanochtend schoof Vrouw Bosuil haar veren opzij en daar was het ineens, voor de webcam, voor de hele wereld zichtbaar...
Het allereerste shot van Kuukeen, nog half in het ei.

Het was alsof de gordijnen op het podium open gingen toen Vrouw Bosuil haar lichaam oprichtte en haar veren opzij schoof. Het bleek met geweldig nieuws: het eerste kuiken van Beleef de Lente 2021 is een feit! En wel bij onze prachtige familie Bosuil. Welkom aan Kuukeen!

Kuukeen? Bart bedoel je niet kuiken?

De autocorrect van mijn tablet kende het woord niet, Kuukeen. Maar traditioneel (zo mag ik het inmiddels wel noemen) wordt het eerste kuiken bij de Bosuilen "Kuukeen" gedoopt. Kuuk (kort voor kuiken) nummer één

Het kuiken moest zijn best doen om uit te breken. Moet je je even voorstellen dat je in zo'n ei zit... En het is dan ook altijd spannend, want net als bij een mensenbevalling kan het mis gaan. Als het kuiken te zwak is en niet uit kan breken, zal het 't niet redden. Die spanning... Prison Break is er niks bij!

Maar nadat we gisteren al veelvuldig geriedel hoorden van het kuiken (Lees hier over geriedel) wisten we dat het eerste kuiken er aan zat te komen. En toen vanochtend Vrouw Bosuil gespot werd door onze kijkers terwijl ze eierschaal aan het eten was, wisten we genoeg.


De eerste beelden van het kuiken zijn samengevat in een clipje door Emil. Die vindt je hier.

En het tweede ei?

Dat wordt even afwachten, maar nu Kuukeen ter wereld is gekomen, zal het tweede kuiken niet lang meer op zich laten wachten. Uiteraard berichten wij er weer over zodra daar wat over te melden valt en mijn collega Renee gaat jullie ongetwijfeld weer meenemen in broedstatistieken en alles daaromheen. Dus blijf kijken! 

Vrouw eet eierschaal

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs