Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Een glimp van Kuukeen.

Door Bart Franken
Vogelbescherming

Piepshow!

Bart Franken | dinsdag 9 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 721x

Het is zover! Het gepiep was al vanachter de coulissen hoorbaar, maar vanochtend schoof Vrouw Bosuil haar veren opzij en daar was het ineens, voor de webcam, voor de hele wereld zichtbaar...
Het allereerste shot van Kuukeen, nog half in het ei.

Het was alsof de gordijnen op het podium open gingen toen Vrouw Bosuil haar lichaam oprichtte en haar veren opzij schoof. Het bleek met geweldig nieuws: het eerste kuiken van Beleef de Lente 2021 is een feit! En wel bij onze prachtige familie Bosuil. Welkom aan Kuukeen!

Kuukeen? Bart bedoel je niet kuiken?

De autocorrect van mijn tablet kende het woord niet, Kuukeen. Maar traditioneel (zo mag ik het inmiddels wel noemen) wordt het eerste kuiken bij de Bosuilen "Kuukeen" gedoopt. Kuuk (kort voor kuiken) nummer één

Het kuiken moest zijn best doen om uit te breken. Moet je je even voorstellen dat je in zo'n ei zit... En het is dan ook altijd spannend, want net als bij een mensenbevalling kan het mis gaan. Als het kuiken te zwak is en niet uit kan breken, zal het 't niet redden. Die spanning... Prison Break is er niks bij!

Maar nadat we gisteren al veelvuldig geriedel hoorden van het kuiken (Lees hier over geriedel) wisten we dat het eerste kuiken er aan zat te komen. En toen vanochtend Vrouw Bosuil gespot werd door onze kijkers terwijl ze eierschaal aan het eten was, wisten we genoeg.


De eerste beelden van het kuiken zijn samengevat in een clipje door Emil. Die vindt je hier.

En het tweede ei?

Dat wordt even afwachten, maar nu Kuukeen ter wereld is gekomen, zal het tweede kuiken niet lang meer op zich laten wachten. Uiteraard berichten wij er weer over zodra daar wat over te melden valt en mijn collega Renee gaat jullie ongetwijfeld weer meenemen in broedstatistieken en alles daaromheen. Dus blijf kijken! 

Vrouw eet eierschaal

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs