Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Piep

Mars Gremmen | zaterdag 6 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 890x

Op vrijdag 5 april om 20:43 meen ik door al het omgevingslawaai van trein, snelweg en bulderende zwartkoppen, gepiep van een kuiken te horen.

Ook de rest van de avond en de daaropvolgende nacht steeds een tjilpgeluidje als de ouder van het nest opstaat om de eieren te draaien en fullscreen een flinke witte flats over de rand van het nest te persen.

Kuiken?

Komt dat gepiep uit een ei? Of is er daadwerkelijk een kuiken geboren? Had de ouder dan niet de eierschaal uit het nest moeten gooien? Dat heb ik bij bij het terugkijken van de uurbestanden niet kunnen ontdekken. Is er misschien een verdieping lager, buiten beeld een piepend kuiken geboren? Waarschijnlijk niet: je hoort het geluid steeds als de ouder opstaat.

Twee of drie?

Zaterdagochtend wordt het nest scherper dan ooit in de gaten gehouden. De ene lepelaarclubhuisbezoeker meent nog drie eieren te zien, de ander slechts twee. Feit is dat ik nog geen enkele keer iets heb kunnen ontdekken wat op (oog)contact tussen ouder en jong leek. Laat staan dat de ouder ‘voerbewegingen’ maakte.

Heb ik het allemaal wel goed gezien? Gaan we zaterdagmiddag meer te weten komen? De spanning is om te snijden!

Knuffelen, 23 maart. Headerfoto: havikbezoek, 4 april.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs