naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!   *   De jonge huiszwaluw maakt zijn eerste vlucht!   *   De drie jonge ooievaar zijn volleerde vliegers geworden   *   Vier van de vijf jonge kerkuilen maken al regelmatig uitstapjes buiten de kast   *   Zeldzame vlinder bezoekt de steenuilenkast!
Toon alle blogs & vlogs

Door Wim van Nee
STORK

Opmaat

Wim van Nee, STORK | vrijdag 9 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 429x

In januari was de wintertelling, misschien heeft u meegeteld. Een deel van de ooievaars is in Nederland gebleven, maar de meeste zijn op trek gegaan. De jongen van het vorige broedseizoen zelfs allemaal. Het wachten is op de terugkomers, maar in Gennep zijn ze er al.

Zij behoren tot de groep die niet op trek is gegaan.
De belangstelling voor de wintertelling was heel groot. Er waren meer melders dan de voorgaande jaren en er zijn ook veel ooievaars geteld.  Achter de schermen zijn we, samen met Sovon, druk bezig de dubbeltellingen eruit aan het halen. Dat is een kwestie van vergelijken van plaats en tijd en daar dan de juiste conclusies uit trekken. Soms is er geen zekerheid en zo blijft er altijd een foutmarge over.

Voor STORK is de wintertelling de startactiviteit van het nieuwe kalenderjaar en de opmaat naar een nieuw broedseizoen.
Welkom in broedseizoen 2018.

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht