naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Op verkenning

Sienna Obdeijn | dinsdag 29 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 206x

Terwijl het kuiken groeit als kool, gaat hij steeds meer op verkenning. 

Vanmorgen toen ik de beelden van de Kauw opende, schrok ik toch wel een beetje. Het nest leek leeg. Gelukkig bleek er niets aan de hand te zijn met kuuk, hij was enkel de kast verder aan het verkennen. Op de beelden van de binnencam was de schaduw van kuuk te zien. Hij zit dus netjes bij de deur te wachten op zijn bestelde eten. Ongeduldig? Of zou hij van het mooie weer willen genieten? Ongetwijfeld dat hij het, net als iedereen, warm heeft. 

Groeispurt

Het is echt ongelofelijk hoe snel het kuiken is gegroeid. Zoals Ronald al schreef: Hij groeit in turbotempo. Kuuk is nu ruim 3 weken oud en lijkt steeds meer op zijn ouders. De dag van uitvliegen zal steeds meer naderen. Dit gebeurt gemiddeld 30 tot 35 dagen na het uitkomen van de eieren. Hoewel kuuk nog wat onhandig loopt is hij al druk aan het oefenen met zijn vleugels. 

Zodra het kuiken het nest verlaat, hoeft hij nog niet direct op eigen benen te staan. De eerste vier weken zal hij nog gevoerd worden door zijn ouders.

Maar zover is het gelukkig nog niet. Eerst mogen we nog genieten van de kuuk die al waggelend de kast verkent en bedelend bij de deur staat. Kijken jullie mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht