Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Op naar 2022!

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 30 juli 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 801x

Standaardgrapje als we eind juni ons laatste bezoek aan een erf hebben gebracht: fijne vakantie, prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. We komen immers pas weer in februari terug, als de feestdagen achter de rug zijn en het nieuwe seizoen voor de deur staat. Zo voelt het hier ook een beetje.

Bijzonder seizoen

Afscheid nemen is altijd dubbel. Je weet dat het er een keer van moet komen - nothing lasts forever - maar als het moment daar is, is het toch altijd even slikken. Alweer een seizoen voorbij. Een heel bijzonder seizoen ook nog eens. Zonder jongen, maar ook zonder steenmarter. Een bizar lange broedtijd en drie eieren die wel degelijke alle drie een embyo bleken te bevatten. Heel even leek het erop dat we het seizoen zouden eindigen met een man die de hort op is, maar woensdag werd hij weer gesignaleerd. Leverde meteen een prachtig clipje op. Zou overigens een clifhanger van jewelste zijn geweest, ware het niet dat we - zoals u weet - volgend jaar aan een nieuwe serie beginnen. Zonder de vertrouwde perenboom en zijn twee hoofdrolspelers. Dat maakt dit afscheid best wel een beetje bijzonder. Net als in 2013 toen we besloten de locatie in Harreveld te verruilen voor die in Winterswijk. 

Nieuwe plek

De plek waar we in 2022 de uilen gaan volgen  is nog niet bekend. We hebben meerdere locaties in ons hoofd en na de vakantie gaan we die eens verkennen. Hij moet minstens zulke mooie beelden opleveren als deze. Dat is - denken we - niet onmogelijk. Veel van de nestkasten die we de afgelopen jaren hebben geplaatst, hebben een vergelijkbare uitloop op een tak, overal ligt glasvezel en aan enthousiaste erfbewoners is ook geen gebrek. De bedoeling is een geheel nieuwe kast te bouwen, als het ware om de camera's heen, zodat we maximaal zicht hebben op de invliegopening en de broedruimte. Met name voor de broedruimte willen we graag een camera die kan inzoomen. Op sommige momenten hopen we er dan wat dichter op te kunnen zitten, op andere juist wat verder weg. Of we al onze wensen kunnen vervullen? We gaan ervoor! In maart volgend jaar ziet u of het gelukt is.

Dank!

Maar eerst gaan we dit seizoen afsluiten door iedereen te bedanken die op de een of andere wijze een bijdrage heeft geleverd. Benno en Lieneke voor hun jarenlange gastvrijheid, Geert voor zijn inventieve  clips, de moderatoren voor hun waardevolle werk achter de schermen, de telploeg voor hun noeste arbeid, de mannen van de techniek en uiteraard Vogelbescherming Nederland voor het faciliteren van alweer de vijftiende editie van deze geweldige site. 

Graag willen we ook jullie als kijkers bedanken, voor uw enthousiaste meeleven en meetellen, voor de tips, de vragen en de dagelijkse complimenten over de clips en de blogs. We waarderen dat zeer! 

Het zit erop; we hebben genoten. Tot volgend jaar!

Uw toegewijde bloggers: Anjo, Pascal en Ronald.

 

Eerder schreef ik al dat de kast ook komende jaren gewoon blijft waar hij hoort: in de perenboom. En uiteraard houden we u op de hoogte van hoe het met 'onze uilen in Henxel' verdergaat. Tot in lengte van jaren als het aan ons ligt!

Oh ja, tikt u er nog snel even eentje in? Elke bijdrage helpt er ook volgend jaar weer iets moois van te maken. Dank alvast!

Draagt u de steenuil een warm hart toe? Wordt dan begunstiger van STONE. Voor € 17,50 per jaar ontvangt u een keer per jaar het blad Uilen (met daarin veel over de steenuil) en een uitnodiging voor de landelijke dag. 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs