Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Op 'kraamvisite' in de Biesbosch

Saskia Wijte | zaterdag 23 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 325x

Vandaag was een bijzondere dag voor team visarend; er stond een bezoek aan de nestlocatie in de Biesbosch ingepland. En laat vrouw visarend nou net vannacht haar tweede ei gelegd hebben. Wat een timing! We konden meteen met het team op 'kraamvisite'.

2 a 3 dagen zit er gemiddeld tussen het leggen van de eieren bij de visarend. Gisteren ging dag 2 geruisloos en eierloos stilletje aan ons voorbij. Vandaag echter niet. Zodra ik vanmorgen m'n telefoon bekeek voor ik m'n tas inpakte voor een dagje Biesbosch (daarover zo meer) zag ik goed nieuws in beeld verschijnen: het tweede ei was net na middernacht gelegd! Visarenden leggen gemiddeld 3 eieren, dus met een beetje mazzel kunnen we op 25 of 26 april nog een ei verwachten. En als het dan inderdaad bij 3 eieren blijft kan er al broedend gewacht worden op het uitkomen van de eieren.

Locatiebezoek voor team visarend

Het is ontzettend gaaf om bij Beleef de Lente deel te mogen zijn van team visarend, want wat is het een prachtige vogel. Oké, dat zullen waarschijnlijk alle vrijwilligers bij Beleef de Lente zeggen over hun vogel, maar het geeft maar aan hoeveel enthousiasme er achter de schermen aanwezig is. Nog gaver is het dat de boswachter van de Biesbosch, boswachter Harm van Staatsbosbeheer, ook bij ons team hoort. En hij nodigde ons uit voor een bezoek aan de nestlocatie en een rondleiding door de Biesbosch.

En zo toog ondergetekende vanmorgen bepakt en gewapend met verrekijker en zonnebrand richting de Biesbosch om daar in levende lijve nader kennis te maken met de medebloggers, clipmakers en moderators. Op gepaste afstand hebben we het nest en de bijbehorende camera op paal bewonderd. Er werden ervaringen uitgewisseld en telescopen gedeeld. We hoorden snorren en allerhande rietvogels, we zagen zeearenden, allerlei ruiters en strandplevieren. We hebben gewandeld en Harm liet ons talloze prachtige hotspots zien met bijbehorende verhalen en anekdotes. "Hier haalt man visarend vaak voedsel" en "Als de jongen voedsel leren zoeken doen ze dat vaak in deze kreek". Zo kregen we een idee bij wat er buiten beeld van de camera gebeurt. Het was een zeer geslaagde dag en we hopen van harte dat we een mooi en lang seizoen met goede omstandigheden voor de vogels en prachtige beelden voor ons tegemoet gaan. Aan de locatie kan het in elk geval haast niet liggen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs