Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ook dat is de natuur

Joy de Vos | donderdag 7 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 789x

Er waren eens vijf prachtige eieren. Stuk voor stuk vocht elk kuiken zich eruit! Vijf dappere strijders, maar ‘slechts’ vier overwinnaars. Wat is er met het vijfde ei gebeurt? En wie is trouwens die vreemde vogel die af en toe op bezoek komt?

De vijfde en laatste dappere strijder is gestorven in het harnas. Het kuiken heeft afgelopen maandag nog hard gevochten om uit het ei te komen, maar helaas. Het kuiken is niet sterk genoeg geweest om het gat groot genoeg te maken met zijn eitand. En, al had hij het wel gehaald, dan was er een achterstand geweest op zijn broertjes en/of zusjes. Tja, ook dat is de natuur!

Niks gaat verloren

Gelukkig gaat er in de natuur weinig tot niks verloren. Vrouw torenvalk heeft het kuiken opgegeten en zelfs ook wat gedeeld met de andere kuikens. Omdat de kuikens in het begin nog zo hulpbehoevend zijn, scheuren de ouders voor hen de prooidieren in stukken. Het meeste voedsel gaat naar het jong dat zich het hoogst opheft en zijn bek het verst opent. Na zo’n twee weken is het klaar met de kant en klare gescheurde hapjes. De jonge dieren moeten nu zelfstandig worden en leren zelf hun eigen eten klaar te maken.

Vreemde vogel

De trouwe Beleef de Lente kijker heeft nu al meerdere keren een vreemd mannetje op bezoek zien komen. Vrouw torenvalk is hier nog altijd niet van gediend en stuurt hem elke keer weg. Waar het mannetje precies vandaan komt is niet bekent. Hij ziet er aardig jong uit, dus misschien een jong uit een eerder nest? Of is het gewoon een casanova die zijn kans bij het vrouwtje probeert te krijgen? Wie zal het zeggen!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs