Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Ooievaart

Wim van Nee, STORK | vrijdag 7 april 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1409x

Ik weet het, dit ziet er wat vreemd uit. Met ooievaar en ooievaars kunnen we uit de voeten, met ooievaren wordt het al iets lastiger. Maar ooievaart? Toch ooievaart u vaker dan u denkt.

Het is betrekkelijk rustig voor onze ooievaars. Er wordt gebroed en tussendoor is er tijd om zelf een hapje eten bij elkaar te zoeken. Dat lukt makkelijk.  Je hoeft als ooievaar of ooiemoer alleen voor jezelf te zorgen en er is volop lekkers  te vinden in weiden en langs riviertjes. Af en toe een lastpost verjagen en  de partner een beetje tussen de kopveren kriebelen. En tussendoor een beetje tijd voor jezelf. Een beetje op je rechter poot  staan, de linker comfortabel opgetrokken tussen de buikveren.  En na een poosje afwisselen, even op je linker poot staan en je rechter wat rust gunnen.

Dat doet me denken aan zo'n staande receptie.  Een beetje hangen bij zo'n statafel, linker knie op slot, de rechter een beetje losjes ernaast. En even later afwisselen, de rechter op slot, de linker er losjes naast.

Weet u wat u dan doet? U ooievaart. Desgewenst kunt u uw rustbeen omhoog trekken.

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs