Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Onze machtige jager

Anjo Schouten | woensdag 10 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 79x

Loerend naar een mier. We zien hem geregeld, maar helaas voor vrouw, met een lege snavel. Bracht hij tot voor kort nog elke dag wel een muis, het lijkt wel of de muizen op zijn. Hopelijk is er binnenkort weer nieuwe muizenaanwas, die slierten die man brengt zijn toch een matig dieet.

Het blijft toch bij vijf

Dat lijkt me alsnog een hele klus. Ook al is er kans dat ze niet allemaal uitkomen, er weken op heen en weer te schuddelen is al topsport. Het lange wachten is begonnen. En nu maar hopen dat de tellers de blaren op de vingers krijgen. De ene prooi na de andere zullen vrouw en de tellers bijzonder waarderen. Tot we struikelen over de meikevers, dan kan het heus echte blaren worden. Maar alles voor het goede doel.

Het lange wachten

Ergens tussen de 24-28 dagen, dan gaat het spannend worden. Met de oren op scherp, hopend dat we iets horen riedelen. Of vrouw geluidjes tegen de eitjes gaat maken. Hopelijk gebeurt dat op een voor de kijkers leuk tijdstip. Ik weet het, anders hebben we nog de clips, maar het moment zelf is echt net even iets leuker. Het digitaal gejuich. Dan is er weer iets te vieren. Maar voorlopig is het wachten, gewoon wachten. U heeft nog alle tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Of om een uilenboek te lezen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs