Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ons kleine wondertje

Bernice Goffin | donderdag 29 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 926x

Een tijd lang dachten we dat je helemaal niet zou komen: moeder en vader hadden immers al een druk broedseizoen achter de rug. Maar toch gingen ze door en daarom kunnen we jou nu toch in het leven verwelkomen. Welkom, wondertje.

Sterk kuiken

Gisterenmiddag gebeurde het: plots was er een gaatje te zien in één van de eieren. Voor ons een fantastisch moment, maar voor het kuiken een teken dat hij/zij flink aan het werk moet: je weg uit zo een ei vechten is een zware taak, zoals we helaas hebben aanschouwd bij het derde huiszwaluwjong, die er niet in slaagde. Gelukkig bleek dit kuiken sterk en levenslustig: slechts enkele uren nadat we met zekerheid het eerste gaatje zagen was het kuiken helemaal uit het ei. De verwonderde blik van de ouders maakte het feestje helemaal af.

 

Een goede start

Moeder en vader kerkuil laten er geen gras over groeien: direct de eerste nacht wordt het kuiken al enkele keren gevoerd. Fantastisch om te zien dat ons wondertje gelijk al sterk genoeg is om zijn/haar kop omhoog te richten en zo voedsel aan te nemen van de voorzichtig voerende moeder. Vrouw kerkuil is intussen natuurlijk al een ervaren moeder, dus met het voederen zit het wel goed!

 

Meer leven in aantocht

Het blijft natuurlijk niet bij ons ene wondertje: als het goed is wordt er nu ongeveer om de dag een nieuw kuikentje geboren. Kuiken nummer twee blijkt echter een eigenwijsje te zijn: hij/zij vond twee dagen te lang duren en is zojuist, vlak voordat ik dit blog plaatste, al uit het ei gekropen! Dubbel nieuw leven! Er zullen de komende dagen dus nog meer wondertjes uitkomen. Houdt de camera’s dan ook goed in de gaten: wie weet ziet u live de start van een nieuw leven. Iets mooiers is er toch niet?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs