Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Onderweg

Wim van Nee, STORK | zondag 1 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 763x

Vanmorgen zag ik 27 kraanvogels overvliegen. Onderweg naar hun noordelijke broedgebieden. Samen met de kraanvogels is de lente onderweg. Een mooier begin van de lente kun je je bijna niet voorstellen.

Over voorstellen gesproken. Ik wil u graag voorstellen aan de ooievaarsfamilie op het historische gemeentehuis van Gennep. Voor het vijfde jaar op rij stelt dit vogelgezin haar deuren wijd open voor een reality-serie van formaat. Dag en nacht mogen we meekijken op het nest. Bent u ook zo benieuwd welke man en vrouw er dit jaar op het nest wonen? Daar vertelt Leo in de komende weken over.

We verwachten van alles, maar voorspellen kunnen we niet. Kortom, we laten ons dus weer verrassen. Leo, Arda en Wim begeleiden de beelden met weblogs en Jan-Willem stelt de mooiste clipjes samen. En iets meer op de achtergrond zorgt onze moderator 33 er onder andere voor dat het in het Clubhuis gezellig blijft.

Geniet mee met Beleef de Lente 2020.

 

Wim van Nee
STORK

Kraanvogels

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs