Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Oh, toch het 3e ei, nou dan kan mijn blog weer de prullenbak in

Mark Hessels | dinsdag 26 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 311x

Zit je net halverwege je nieuwe blog over geslachtsdimorfie (wattuh ?), breekt in het clubhuis weer de pleuris uit. Het 3e ei is duidelijk in beeld ! Dus blog weer aan de kant en eerst maar iets over de actuele gebeurtenissen schrijven.
V probeert zich te herinneren of ze nou 2 of 3 eieren had.

WELKOM NUMMER DRIE

Ei nummer 3 (E3) had flink wat meer haast dan ei nummer 2 (E2). E2 zat bijna 69 uur achter ei nummer 1 (E1) en E3 werd voor het eerst gezien ongeveer 58 uur na E2. Waarschijnlijk is het nog wel wat eerder gelegd, maar dat was niet te zien omdat M er de hele middag voor heeft gezeten. Onze speurhond gaat proberen om aan de hand van het geluid alsnog het exacte legmoment te vinden.

Terwijl 69 uur tussentijd behoorlijk lang is, is 58 uur een mooie gemiddelde tussentijd. Dat lijkt nu allemaal niet zo belangrijk, maar hoe groter de tussentijd tussen de eieren hoe groter straks ook het leeftijdsverschil tussen de kuikens wordt en dat maakt het voor de laatsten niet echt gemakkelijker.

 

IS DRIE GENOEG ?

Met een trio kun je in ieder geval een 2x3 basketbalteam vormen of als ze muzikaal blijken kunnen ze misschien de 3 tenoren opvolgen (muzikale kerkuilen, hmm dat gaat 'm niet worden vrees ik).

In 2020, het eerste jaar dat Beleef de Lente hier op locatie was, hadden we ook 3 eieren waar later 2 prachtige jongen van uit zijn gevlogen. 2020 was ook een behoorlijk mager jaar wat voedsel betreft en daar begint het dit jaar ook steeds meer op te lijken. We zien het hier in de prooi-aanvoer, maar we horen het eigenlijk ook van allerlei roofvogel- en uilenmensen in het land.

Of M (en vooral V) drie ook genoeg vindt gaan we binnen een paar dagen uitvinden. Ik zou 4 een heel mooi stel vinden. Ten eerste omdat ze dan tenminste dubbel kunnen tennissen, maar ook omdat ik nog steeds wel vertrouwen heb dat de voedselvoorziening hier langzaam beter aan het worden is. En het duurt nog een hele tijd, nog ruim 3 weken, voordat het eerste kuiken hier om eten begint te schreeuwen.

 

OBER, WE HEBBEN LIEVER RATTEN DAN SPITSEN

Afgelopen dagen werd er al weer een jonge rat gevangen door M. Als hij dat kunstje nu goed onder de knie heeft dan is dat een flinke aanvulling voor de dinertafel. V was wel flink aan het worstelen met deze megaprooi, zowel bij het naar binnen werken als bij het naar buiten werken van de bijbehorende braakbal. Wat een joekel was dat zeg; veel groter hebben we ze nog niet voorbij zien komen.

 

EN HOE ZIT HET DAN MET DIE GESLACHTSDIMORFIE ?

Oh, dat gaat over de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke kerkuilen. Hartstikke interessant, maar dat komt nog wel een keer als er in de kast wat minder gebeurt.

M steelt weer een prooi terug. Geniet er nog maar even van, maar straks moet er weer flink gewerkt worden.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs