Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Oh, een ei

Anjo Schouten | woensdag 27 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 64x

Dat zag ik niet aankomen. Onze clipmaker grapte nog van je zal het beleven, is het eerste ei er al voor de ei poll sluit. Net zulk werk. Vanwege een technisch mankementje kon ik me niet gelijk in het feestgedruis storten, maar een eerste ei is altijd een feestje.

Gelegd om 11:11

Ik hoop niet dat het met een alaafkreet uit gaat komen. Ik las al weer wat zorgen, het ei ligt zo alleen, wordt het niet koud? Geen zorgen, vrouw steenuil gaat meestal op het (voor)laatste ei broeden. Dit is heel gewoon gedrag. U gaat niet een nestje van groot naar klein zien, zoals het vaak bij kerkuilen gaat. Ook wel grappig, de meeste vrouwtjes die vroeg leggen doen dan het jaar erop ook. Maar ja, wij kennen dit stel net. Nu is het wachten op ei nummer twee, wat vermoedelijk donderdag zal worden gelegd. De tijd, daar waag ik me niet aan.

Links in de chat

Het is natuurlijk leuk om printscreens van de uiltjes te maken. Daar kunt u terecht om te klikken op samen onderzoeken, dan op steenuil en er staat een menu naar printjes. De chat is niet echt voor linkjes naar printjes, zeker niet als het druk gaat worden met prooien. Dus mooi dat er een andere plek is. Staan ze opgeslagen en te bekijken voor de liefhebbers.

Twee domme uilensnuiten

Ik vermoed dat menigeen vreselijk kon lachen om die snuiten na een behoorlijke onhandige muisactie. Man gaf 'm niet snel genoeg aan vrouw, zij rukte er nog aan. En flops, muis verdween in de diepte. Geniet van de clip, die is echt erg leuk, dank aan Geert. muis weg


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs