Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Ogenblik

Wim van Nee, STORK | vrijdag 19 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1041x

In mijn eerste weblog (15 februari) zocht ik naar een ander woord voor 'welkom'. Dat kon ik niet vinden. En nu, bijna een half jaar later, schrijf ik mijn laatste weblog van seizoen 2019. En ook daar weet ik geen ander woord voor.

Aan het eind van de maand gaat de camera uit. Ik zit me af te vragen waarover ik in mijn laatste weblog, nog  iets  zal schrijven. Ik kan natuurlijk iets vertellen over de aanstaande trek. Dat de jonge ooievaars in de maand augustus gaan verzamelen, dat de jongen eerder  vertrekken dan de ouden, dat u niet moet schrikken als op een avond de jongen niet meer terugkeren op het nest. Maar ik denk dat jullie dat allemaal wel weten.  
Ik kan vertellen dat onze ooievaars via de westelijke trekroute reizen. Via België en Frankrijk richting Gibraltar. En daar oversteken naar West-Afrika, om uiteindelijk in het stroomgebied van de Niger volwassen te worden, althans de jongen. Dat een deel van de ooievaars in Spanje blijft en helemaal niet naar Afrika gaat. Maar waarschijnlijk weet u dat ook al, vast en zeker gelezen op de website van STORK, www.ooievaars.eu.

Ik ben gisteren nog ooievaars gaan fotograferen, als een soort van afscheid van Beleef de Lente 2019. De foto's bij deze blog zijn allemaal van gisteren. Op de laatste foto een ooievaars-ogenblik, een moment om even bij stil te staan, want het was weer een heel mooi seizoen. (Wat heeft een ooievaar eigenlijk mooie ogen.)
Dank voor al jullie belangstelling voor en medeleven met het wel en wee van een ooievaarsgezin in Gennep.

Tot in seizoen 2020!

 

Wim van Nee
STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs