Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

"Oant Moarn"

Leo Daanen, STORK | dinsdag 19 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 941x

Deze uitspraak van Piet Paulusma kent onderhand wel iedereen, maar zo ook de uitspraken van de laatste tijd als “morgen veel regen”

 

Soppig

En ja wij vinden dat niet echt leuk, al die regen. Onze ooievaars ook niet als ze op het nest staan. Maar wat is het heerlijk om als ooievaar door zo'n soppig weiland te struinen, waar de wormen voor het oprapen liggen. Dat is dan weer de positieve kant van dat regenachtig weer.  Zie ook de leuke clip van Jan-Willem “Waterrijk”

 

Knoep hard

Vorig jaar met die droogte, was het wel even anders dan op dit moment. Dan is het wat moeilijker om een portie wormen te vinden. De grond is na een poosje echt knoep hard en dan kom je er, ook al heb je een dolk van een snavel, niet meer in. Dat zag je dan ook overal in terug, dat ze het er toen erg moeilijk mee hadden. Voor nu is het dus makkelijk boodschappen doen in de supermarkt “het niersdal” haha.

 

Windkracht 9

Tsja en als je terug bent op je nestlocatie, ben je weer helemaal happy, na een lange reis. Maar dan heb je in een keer twee vrouwen en moet je als een dolle je nest verdedigen en om geen ruzie te krijgen met je eigen vrouw, zal je die ander weg moeten jagen. En dan is het tijd om het nest op te gaan knappen, maar met windkracht 9 is het niet gemakkelijk om op je stelten te blijven staan. Dan maar zitten of in het uiterste geval liggen. Ook vliegen sommige takken net zo hard van het nest, als dat ze erop komen. Het voordeel van windkracht 9 is dan wel weer, dat er volop takken op voorraad liggen. Dus aan de slag met die takken handel en succes ermee zou ik zeggen.

Groetjes Leo, Houdoe.

Foto Leo: Pa komt met een flinke tak aangesleept.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs