naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Nijlgans

Live

Merel

Live

Torenvalk

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Kauw

De jonge slechtvalken vliegen nu √©cht   *   Afscheid van de kauwen met seizoensoverzicht   *   Jonge torenvalk na een dagje uit weer terug in de nestkast   *   Alle drie de jonge steenuilen zijn nu echte takkelingen   *   De jonge ooievaars zijn geringd!
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Nummer 5!

Ronald van Harxen, STONE | zondag 19 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 58x

Terwijl de vroedvrouw de handdoeken al weer opgeborgen had, klonk er plotseling toch nog een schreeuw uit de kraamkamer: 'Nummer 5!!!" Een klein uurtje overtijd, maar een kniesoor die daarop let. Nummer 4 was een dag eerder gelegd, iets meer dan 24 uur na nummer 3. Dank voor het applaus!

Niet zozeer voor mij (al klopte mijn voorspelling heel aardig), als wel voor het jonge echtpaar. Dat wordt straks een hele toer, 5 koters grootbrengen. Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat het bij deze 5 blijft. Hoewel het niet vaak voorkomt, is ook 6 niet onmogelijk. Niet dat ik nu direct verwacht, maar je weet het maar nooit.

Inmiddels is het vrouwtje met broeden begonnen. Volgens kauwenkenner Achilles Cools doet ze dat gedurende een dag of 17-18. Iets wat Rolf Dwenger in Die Dohle bevestigt. Lijkt me dus dat we daar wel een beetje van uit kunnen gaan. Betekent dat we het eerste jong tussen 5 en 8 mei mogen begroten. Iets om naar uit te kijken!

 

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht