Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nog twee kuikens over.....wat kunnen we verwachten?

Gejo Wassink, Oehoewerkgroep Nederland | donderdag 29 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 582x

Inmiddels is het kleine achterblijvertje (Kuuk 3 genaamd) overleden. Voor velen van ons hangt daar een emotionele lading aan. Voor de natuur niet. Life goes on! Hoe gaat het nu verder met de twee overgebleven kuikens?
Jongen van ongeveer 4 weken oud krijgen leuke 'boevenmaskertjes'. ( Gejo Wassink)

Bijna 3 weken oud

De beide kuikens zijn nu bijna 3 weken oud. We hebben gezien dat ze de eerste week heel mooi wit van kleur waren. Nu zijn ze veel meer grijs geworden. Na de derde levensweek zal het grijs langzaam plaats maken voor een steeds meer bruinachtige kleur. De verwachting is ook dat moeder Oehoe de komende tijd de jongen steeds vaker en langer alleen zal laten. 

 

Boefjes

Wanneer de jongen zo'n 25 dagen oud zijn, gaat hun gezicht er anders uit zien. Ze verliezen dons in het gezichtsmasker. Hierdoor lijken het straks wel "De Zware jongens uit de Donald Duck"met van die zwarte boevenmaskertjes op. Dat geeft hen een brutaler uiterlijk.

 

Aan de wandel

Nadat de kuikens ruim 4 weken oud zijn mogen we verwachten dat ze al wat gaan rondscharrelen. Eerst in de kist, maar al snel ook buiten de kist op de bedstee. Ze zullen nog wel steeds terugkeren om in de kist te slapen. Als ze 5 weken oud zijn zal mevrouw Oehoe mogelijk helemaal niet meer bij de jongen zitten en komt ze alleen nog om te voeren. Muizen kunnen ze dan al lang in hun geheel doorslikken. Maar stukken van een konijn scheuren...... dat zal moeder nog lange tijd voor haar pubers doen. Na die vijfde week gaan ze ook steeds meer hun vleugeltjes al oefenen en wordt het regelmatig gefladder op de bedstee.

 


Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs