Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nog steeds niet!

Sharon Lexmond | vrijdag 11 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 289x

Nog 9 mensen strijden om de eer van het winnen van de ei-poll! Vanochtend om 7.29 was het laatste moment dat er nog 1 iemand uit het BDL Zeearendenteam in de race was. Succes Tess, Geyla, Leyentje, Inge22, Noor, Vogelgekkies, Marij62, Hanny en Vronie!! Ik ben heel benieuwd wie er zal winnen...

Nesteldrang

Dat het niet lang meer zal duren is inmiddels wel duidelijk. Wat zacht spul werd nog in het nest gedrapeerd en met een paar takken word de finishing touch aangebracht. Ook worden de nestranden her en der extra verstevigd. Hopelijk maken ze die niet te hoog! We willen uiteraard wel alles kunnen blijven zien... Nu maar wachten tot die ooievaar komt!

 

6e jaar

Dit jaar word het 6e jaar op rij dat het zeearenden-paar in De Alde Faenen zullen gaan broeden. Zeearenden zijn zeer monogaam. Zij blijven bij elkaar totdat de dood hen scheidt. Het zijn dan ook dezelfde man en vrouw die wij vorig jaar ook konden bewonderen. 

 

Leeg nest

's Nachts en overdag zien wij nog regelmatig een leeg nest in beeld. Man en vrouw zeearend slapen waarschijnlijk in een boom naast het nest en zijn waarschijnlijk overdag nog volop aan het foerageren. Binnenkort zal dat anders zijn. Vrouw vloog vanochtend nog soepeltjes van het nest weg. Wellicht nog niet echt een zware buik omdat er (g)een ei in zit? 

 

 

 We wachten (on)geduldig af....


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs