Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
foto André Eijkenaar Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Nog meer oude bekenden

Ronald van Harxen, STONE | dinsdag 19 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1072x

Behalve ons illustere tweetal, mijnheer en mevrouw steenuil, heeft zich in het clubhuis een lange stoet oude bekenden gemeld. Zo maar even een greep: Köllnerin, Hoelahoep, Joke, Mieke80, Blauwe lutak, Lieke, woelmuis, Marilise, Stier65, izut, Lieke, MissFuzzy en alle anderen. Welkom allemaal!

Het wordt ongetwijfeld weer een gezellig boel in het clubhuis en uiteraard wordt er al weer druk gespeculeerd over het eerste ei. Het zal nog even op zich laten wachten, vrees ik. Als we 15 april als richtdatum nemen, dan zijn we nog ergens tussen de 50 en 60 dagen verwijderd van dat spannende moment. 

Voorlopig is het vooral nog een beetje staren naar een lege kast. Het warme weer zorgt ervoor dat het ook voor de uilen buiten goed toeven is. Geen enkele noodzaak nu al het grootste deel van de dag op een beperkt aantal vierkante centimeters door te brengen. Het zou overigens wel fijn zijn als ze zich elke dag tenminste een paar keer laten zien. Weten we zeker dat ze ons niet vergeten zijn.

Vandaag en ook gisteren kwamen ze gelukkig even kijken. Opvallend was dat onze dame zich redelijk gemakkelijk naar binnen en naar buiten wist te wurmen. 288 gram zoals ik zondag meldde, zal ze dan ook beslist niet meer wegen. Met rokjesdag in aantocht is ze mogelijk tijdelijk overgeschakeld op een muizenarm dieet. Als je bedenkt dat het gemiddelde gewicht van de 171 dames die we in de periode 2002-2008 in februari wogen, 207 gram bedraagt, dan mocht er ook wel wat van af. Een 'probleempje' dat veel clubhuisbezoekers wel zullen herkennen, van een vriendin* of de spiegel. Hopelijk was het geen crashdieet en vervalt ze niet in het bekende jojo-gedrag. Als er nog dieettips zijn om dat te voorkomen, hoor ik ze graag.  

 

In het logboek op www.steenuilenrondwinterswijk.nl een verslagje van onze eerste februaricontrole afgelopen zaterdag. Met nog nooit zoveel binnenzitters als deze keer.

Fotograaf van de prachtige foto is André Eijkenaar.

* of vriend


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs