Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Nog lang niet uitgekauwd

Mark Hessels | maandag 14 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 451x

Net zo onverwacht als we naar binnen vielen bij dit kauwengezinnetje, was het ook ineens afgelopen. Met een soort Hans Klok verdwijntruc waren de jongen opeens toch de kast uit. Een passender eind had je eigenlijk niet kunnen bedenken. De volgende bewoners kunnen eindelijk met de inrichting starten.
Voeren en verzorgen, tussen alle burenruzies door.

De grote verdwijntruc

De drie jongen waren natuurlijk al dagen aan het teuten om de kast te verlaten, maar echt de knoop doorhakken lukte maar niet; eruit, toch maar weer terug, nu echt eruit, ’s avonds toch weer terug,…. Totdat zondag aan het eind van de middag het beeld even wegviel. Een kleine 20 minuten was het beeld weer terug en tot ieders stomme verbazing…. was het nest leeg. Alsof je net naar een Hans Klok verdwijntruc hebt zitten kijken (alleen die doet het met olifanten, da’s nog moeilijker). Ook voor de liefhebbers van complottheorieën een prachtig einde; misschien is Bill Gates wel gek op kauwen.

 

Waren we al uitgekauwd eigenlijk ?

52-54 dagen geleden werden hier de eitjes gelegd en een dikke 35 dagen geleden kwamen de jongen uit het ei; wat vliegt die tijd voorbij. We hebben heel wat lief en leed mogen aanschouwen en ons kunnen verwonderen over die toch wel complexe relatie met soortgenoten. Het feit dat ze moeilijk uit elkaar te houden zijn hielp ook niet altijd bij het helemaal goed begrijpen wat er nu allemaal gebeurde.

Te midden van alle gewelddadigheden en burenruzies hebben M en V kauw goed stand gehouden, hun kroost verdedigd en verzorgd en drie ogenschijnlijk gezonde jongen op de wereld gezet. Als je bedenkt wat er in die korte tijd rondom deze kast allemaal heeft gespeeld is dat best een mooie prestatie.

 

En hoe nu verder dan ?

De jongen en hun ouders zijn de wijde wereld in en zullen zich vroeg of laat bij een grotere groep aansluiten. Daarmee verdwijnen ze als individu voor ons definitief uit beeld. Vooral voor de trouwe kauwenkijkers zal dat best wel weer even wennen zijn. Ondertussen hebben de volgende bewoners voor de kast zich al weer gemeld. Niet geheel onverwacht is dit het stelletje dat al vanaf dag één vond dat zij hier eigenlijk mochten wonen. De rijdende rechter is er nog net niet aan te pas gekomen, maar tjonge wat een aandrang hadden die twee. Hopelijk worden ze heel gelukkig hier en blijft hen zo’n moeizame relatie met de buren bespaard.

 

Nog één keer terug mijmeren en genieten

Ik ga niet alles nog een keer benoemen hier wat er allemaal gespeeld heeft dit seizoen. Dat kun je veel beter met beelden doen. Op dit moment wordt de hand gelegd aan de samenvattende clip en die zal of vanavond of morgen hier op de site staan. Ook als de camera’s dan uit staan kun je de blogs en filmpjes nog gewoon bekijken.

Team kauw wil jullie bedanken voor alle aandacht, vragen en bijzondere observaties en we wensen jullie nog heel veel plezier met die laatste kauwen-clip en alle andere mooie soorten die nog live zijn op dit moment.

K1 trekt de wijde wereld in... het ga je goed 🖐

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs