Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nog even wachten

Anjo Schouten | woensdag 3 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 189x

En, zijn de nagels al geknipt? De thermoskannen al uitgespoeld? Familie en vrienden al laten weten dat we komende dagen moeten bevallen? Langzaam begint de spanning voelbaar te worden. Wanneer kunnen we na 2 jaar weer eens helemaal blij worden? Echt spannend!

Nou ja zeg!

Dus het broeden is slechts het plat op je kont liggen? Ik zou zeggen, probeer het eens, 26 dagen op 4 van die rugbyballen lekker ontspannen te liggen. Dus meneer Snor, je hebt geen idee, en mijn snor is lekker mooier dan de jouwe, duh! Over gezichtsbeharing gesproken... Ik vind het wonderbaarlijk hoe vogels met een snavel vol nestkast materiaal nog kunnen vliegen. Zien ze nog wel waar ze heengaan? Ik keek verrukt naar het clipje met de boomkruiper. snavel vol

Het blijft komedie

Man komt met een prutje, oh hee, nog een muis! Die dan maar voor een tweede keer aanbieden. Soms voor een derde keer. Maar wat als ze nu niet wil? Een keer was hij het zat en nam wat mee naar buiten, ondankbaar wicht! Ik verbaas me over de hoeveelheid muizen die hij al bracht, maar ook over haar eetlust. Ze zal vandaag of morgen wel op een crashdieet gaan.
En dan, op 2 mei, daar is de eerste meikever als prooi.
Hoepelijk gaan er nog veel volgen. Een mooi voedzaam dieet voor de kuikens. Echte meikever

Let goed op

Het kan zomaar gebeuren dat we donderdag vrouw horen tokkelen. En dat is heus het beste signaal. Ik las al dat er piepjes waren gehoord, maar dat was vast de buitenvolière. Wat je dient te horen zijn echt riedelende geluidjes uit een ei. We duimen! We hebben er zin in!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs