naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Voedertafel

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Zevende ei bij de kerkuilen   *   Tweede jong tweede legsel huiszwaluw uit het ei!   *   Derde ei bij de huiszwaluw!   *   Bekijk de seizoenssamenvatting van de slechtvalken in beeld en woord!   *   M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!
Toon alle blogs & vlogs

Door Arda van der Lee
STORK

Nog even genieten

Arda van der Lee, STORK | donderdag 19 juli 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 304x

Hoe mooi is het om de jongen in actie te zien, van ver aankomen vliegend. En ze af en toe in de verte te zien rondstappen.

Onze technici hebben dat maar weer mooi geregeld. Inzoomen als de eieren uitkomen, weer wat uitzoomen als de jongen groter en groter worden om hun eerste vliegpogingen in beeld te brengen. En dan zo uitgezoomd, dat we met wat fantasie met de ooievaars mee kunnen vliegen. In gedachten vlieg ik mee met onze ooievaars. Zweef ik met hen mee op een thermiekbel richting het zuiden.

Tot ziens

Hopelijk keren onze jongen na enkele jaren terug naar het gebied waar ze uit het ei zijn gekomen, om zelf voor nageslacht te zorgen.

Zo mijmerend schrijf ik mijn laatste weblog voor dit jaar. Het was weer een mooi seizoen, met spannende, trieste en mooie momenten. Ik heb, net als velen van u, genoten van het meekijken in de nesten, vooral natuurlijk van het wel en wee op 'ons' nest. Kijkt u volgend jaar ook weer mee?

Een fijne zomer, en zweef, starend naar de lucht op een mooie zomerse dag, in gedachten mee met ons stoere tweetal!

 

Ook zo genoten van Beleef de Lente?
Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht