Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nog even geduld....

Rianne Pickert | maandag 19 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 477x

Grijze stenen en een grijze muur, wat een saaie bedoening bij die scholeksters. Maar niet lang meer! Wanneer zal het eerste eitje gelegd worden?

De scholekstershow

De scholeksters zijn al regelmatig voor de camera te bewonderen, pikkend tussen de steentjes en draaiend in de kuiltjes. En een herrie dat ze kunnen maken! Het horen en zien vergaat je bijna. Maarja, het zijn dan ook alleen de scholeksters die de show geven. Hier is tenslotte niet zo’n mooi uitzicht te bewonderen als bij de slechtvalk of de visarend. Gelukkig maken de vogels in pak veel goed, en dan heb ik het nog niet eens over de kuikens gehad...

 

Wanneer komt het eerste ei?

Bij de scholeksters is het op het moment eigenlijk vogels spotten als vanouds, zo zie je uren niks, en dan staat hij plotsklaps voor je neus! Dat maakt deze camera juist ook een van de spannendste van het moment; komt er een paring in beeld en wanneer gaat het eerste ei gelegd worden? Over die tweede vraag wordt al druk gespeculeerd achter de schermen. Het schijnt namelijk dat voorgaande jaren de 17e van april de vaste dag was voor het eerste ei. Dat zou betekenen dat we elk moment een ei kunnen verwachten! Dat wordt dus aan het scherm gekluisterd zitten en de eitjes uit de vogels kijken. Kijkt U met mij mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs