Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nog een paar dagen rust

Sienna Obdeijn | zondag 13 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 398x

Mevrouw Merel geniet nog even van de rust op haar nest, over enkele dagen kunnen we kuikens verwachten en zal zij samen met meneer Merel hard aan het werk moeten.
Badderende merel. Foto: Martin Hierck

Nog even geduld

Terwijl mevrouw Merel rustig zit te broeden, wachten wij in spanning af wanneer het eerste ei zal uitkomen. De broedtijd duurt 11 tot 15 dagen. Mevrouw Merel is gaan broeden na het leggen van het laatste ei, dus op 5 juni. Tel daar de broedtijd bij op, dan zouden we vanaf 16 juni onze ogen goed open moeten houden.

Op stap met mevrouw Merel

Tussen het broeden door gaat mevrouw Merel af en toe ook even op stap, om opzoek te gaan naar eten, maar ook om even wat water te drinken of te badderen. De Vijvercamera staat op hetzelfde terrein als de camera bij ons merelnest. De kans is dus groot dat wanneer zij even van het nest af is, je haar kan zien bij de vijver. Datzelfde geldt natuurlijk voor meneer Merel. Emil heeft hier een mooie filmpje van gemaakt.

Verkoeling

Met het warme weer van de afgelopen week is het voor vogels soms lastig om ergens water om te drinken of voor verkoeling te vinden. In je eigen tuin kan je deze vogels een handje helpen door een ondiepe schaal (of een diepere schaal met een steen erin) met water te plaatsen. Zo kunnen de vogels in uw tuin ook langskomen voor een slokje water of een verfrissend bad.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs