Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Nog 2 tot 3 weken genieten!

Harm Blom | woensdag 7 juli 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 457x

Het is inmiddels 37 dagen geleden dat het eerste kuiken uit het ei kroop. Alle jongen leven ook nog en ze groeien als kool. Het is vooral met gestrekt been uitbuiken geblazen. Maar dat lijkt wel dé manier te zijn om snel te groeien.
Aangrenzend jachtgebied van het visarendpaar

Meer oog voor de omgeving

De jongen groeien niet alleen snel, ze krijgen ook meer interesse voor de omgeving. Als publiek bij een tenniswedstrijd kijken de jongen tegelijkertijd naar voorbij zwemmende ganzen, overvliegende helikopters en vooral zeearenden. De bekende truc van een vogelaar is om naar de lucht te gaan turen als een vogel zijn kop dwars draait en gaat turen. Dan vliegt er namelijk iets! Zo is het ons al een paar keer gelukt om een zeearend te zien nadat we de jongen naar boven zagen kijken. Ook weer een voordeel van een live verbinding.

Tot nu toe gaat het goed

Momenteel is er in de Biesbosch sprake van 5 broedparen waarvan drie paartjes met jongen. In totaal lijkt er nu sprake te zijn van minimaal 6 jongen verdeeld over drie nesten. De komende weken gaan bepalen hoeveel jongen boven de nestrand uit gaan komen en hoeveel er daadwerkelijk gaan uitvliegen. Dat is en blijft spannend.

De andere twee paartjes zonder jongen zijn druk geweest met het verder opbouwen van hun nest. Daarnaast moeten de mannen nog regelmatig aan de bak om vrijgezellen mannen buiten de deur te houden. Regelmatig worden wij als boswachters getrakteerd op baltsende visarenden. Prachtig.

Nog even genieten

Het is de verwachting dat na ongeveer 50 dagen de eerste jongen kunnen uitvliegen. Dat is al over 2-3 weken. Aan de voorkant leek het seizoen zo lang te duren, nu zijn we er al bijna. Laten we er nog maar even goed van genieten!

Het blijft bijzonder om bijna elke dag visarenden te zien vliegen!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs