Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Screenshot Beleef de Lente-cam

Door Sharon Lexmond

Nog 1 ei over...

Sharon Lexmond | vrijdag 1 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1022x

Helaas bleken de vermeende deukjes inderdaad deuken te zijn. De hoop op een drieling vervloog en zelfs een tweeling kunnen we uitsluiten.

Mom knows best

Zo zie je maar, ze heeft de eieren namelijk opgegeten! Zie ook het filmpje uil eet ei. Blijkbaar waren we dus veel te hoopvol en waarschijnlijk kán het gewoon niet zo zijn dat de eischaal nog intact is met zo een grote deuk erin. Er komt dan teveel lucht in het ei waardoor de inhoud uitdroogt. Bosuilen zijn natuurlijk erg schoon op hun nestkast en zo heeft ma nog wat extra energie binnen gekregen. Wél jammer dat we er dus nooit achter zullen komen wat er in de eieren speelde en wat de oorzaak is geweest.  

 

Solokuuk?

Bij dezen is dus alle hoop gevestigd op een solokuuk! En dan 1 die natuurlijk megaverwend gaat worden zoals dat hoort bij enigst-kinderen :) Toen bekend was dat de eieren verorberd werden, leek het er heel even op alsof ook het laatste ei een deuk had maar gelukkig bleek dit niet het geval te zijn (fingers crossed!!). Met argusogen wordt het ei bekeken zodra Mevrouw Bosuil de kast even verlaat en tot nu toe lijkt alles in orde.

 

Positieve blik!

Met enige twijfel of ik de goden niet verzoek...... In het ei is het kuiken nu zo ver dat hij al bijna helemaal compleet is. Óvercompleet zelfs! Het embryo heeft nu nameijk 5 tenen. Hij is nog lang niet op uiteindelijke grootte en kan nu nog ‘zwemmen ‘ zoveel ruimte is er in het ei. Naarmate hij straks groter wordt, trekt het vijfde teentje zich ook terug. Ook is hij nog bloot. Het dons begint bij het embryo te groeien zo ongeveer in de laatste week. Verder zit alles er al op en aan!

Nog even volhouden eierschaal!!!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs