Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
SKWN

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Nieuwsbrief Kerkuilen 2022

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | vrijdag 6 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 258x

Ieder jaar in mei verschijnt de Nieuwsbrief Kerkuilen van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Dit jaar ook aandacht voor onze webcam kerkuilen.
SKWN

Mei 2022

Ieder jaar in mei verschijnt de Nieuwsbrief Kerkuilen van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. In de nieuwsbrief wordt verslag gedaan over het voorgaande broedseizoen. De nieuwsbrief gaat naar alle vrijwilligers, kastenbezitters en donateurs.

Als u ook de nieuwsbrief wilt ontvangen zijn er verschillende mogelijkheden om in het bezit te komen van deze nieuwsbrief.

U neemt contact op met uw regiocoördinator en bespreekt of het zinvol is om bij u een kerkuilen nestkast te plaatsen. Als kastbezitter ontvang u de nieuwsbrief kerkuilen jaarlijks bij de controle van de kerkuilen nestkast.

U neemt contact op met de plaatselijke kerkuilenwerkgroep of bij uw regiocoördinator en u meldt zich aan als vrijwilliger.

U wordt donateur van de Stichting Kerkuilen Werkgroep Nederland en ontvang jaarlijks de nieuwsbrief kerkuilen. Bijdrage vanaf 10,- euro per jaar. Aanmelden kan via deze link.

Oude nummers kunt u terug lezen op onze website.

SKWN

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs