Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Rianne Pickert | vrijdag 13 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 278x

Het publiek zat er klaar voor. De scholeksters zouden weer een eigen podium krijgen dit jaar. Maar het mocht niet zo zijn. Ze kregen plankenkoorts en kozen een ander dak. Nu kunnen we via de geweldige boerenlandvogels camera toch genieten van deze vogels!

Terugblik

Vorig jaar was het debut van de scholekster met een eigen camera. Ze gingen enthousiast van start en kwamen al snel in beeld. De eitjes waren bijna onzichtbaar als vrouw even een blokje om ging maar gelukkig werden ze altijd terug gevonden. Het lange broeden werd beloond: er kwamen drie kuikens uit het ei. Toen was het plots afgelopen met de pret. De kuikens sprongen snel van het dak af en verdwenen uit beeld. Vermoedelijk wegens een zwarte kraai die veel onrust veroorzaakte.

Uitkomst

Dit jaar zou een nieuwe lokatie uitkomst bieden, maar helaas mocht het niet zo zijn. De scholeksters hebben toch een eigen willetje en kozen voor een dak zonder camera. Het is afgelopen met dit seizoen dachten we. Nu biedt de boerenlandvogels camera uitkomst! Niet de vogels naar de camera brengen, maar de camera naar de vogels. Zo kunnen we toch even genieten van deze prachtige vogels. Wij gaan er weer met goede moed voor klaarzitten, U ook?

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs