Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Niet praten met volle mond!

Gejo Wassink, Oehoewerkgroep Nederland | maandag 22 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 773x

Wanneer wij mensenwezens gezamenlijk eten, klinkt er wel eens: “Niet eten met volle mond!” Dat is binnen onze normen en waarden onfatsoenlijk, vies of hoe je het dan ook maar wilt noemen. Ook boeren……..daar maak je in ons land geen beste beurt mee. Hebben Oehoes ook normen en waarden?
Roepende Oehoe. Gejo Wassink

Praten met de staart in de bek

 Op een avond zat ik  te genieten van een paartje Oehoes. Meneer Oehoe kwam plotseling aanvliegen met een vette rat. Het was kennelijk niet zijn bedoeling deze vette buit te delen met zijn lieftallige vrouwtje. Hij begon de rat zelf op te eten, zonder deze te verscheuren. De kop eerst. Het had alles weg van een slang die een veel te grote prooi verorberde. Na veel ogenschijnlijk moeilijke slikbewegingen, stak alleen het kontje van de rat nog uit de bek. Op dat moment kwam mevrouw Oehoe aanvliegen. Meneer Oehoe deed nog snel 1 slikbeweging……rattekontje zakte iets dieper de keel in, maar…..de rattenstaart hing nog steeds uit de bek. Maar wat doe je op zo’n moment als verliefde oehoeman??? Natuurlijk heel hard roepen: “Liefje….daar ben je…ik hou van je”.  De Oehoeman riep als een gek met….. nog steeds de rattenstaart die uit zijn bek hing, een dikke bobbel in de keel ( de rat) en vlakbij de vogelonderzoeker die maar niet kon geloven dat meneer Oehoe kon roepen met zo’n dikke prooi nog in zijn keel! Niet onze normen en waarden.

 

 Cadeautjes

 Bij de ‘Beleef-de-Lente-Oehoes’ zien we dat het mannetje regelmatig kleine cadeautjes (muisjes) geeft aan zijn vrouwtje. Hij is helemaal verliefd en blijft maar van die snackjes aanbieden. Dat ziet er allemaal prima uit, maar….. kan het vrouwtje daar van leven? Het antwoord kunt u wel raden: “Nee!”. Het aanbieden van deze “frituurhapjes” is met name goed voor het onderhouden van de relatie. Doen wij mensenwezens ook wel.

 

Hoofdmenu buiten beeld

 De onderzoekers die 24/7 de beelden in de gaten houden hebben nu al een schat aan informatie verzameld. Zo hebben ze vastgesteld dat het vrouwtje soms maar enkele minuten van het nest weg blijft, maar soms ook een half uur. Buiten beeld krijgt mevrouw dan het hoofdmenu. Zeg maar aan de keukentafel. De voor- en nagerechtjes mogen op de bank….ehhhh de bedstee, voor de televisie….sorry… de webcam.

_______________________________________________________________________________________________

Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN.Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs