Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Niet alleen onze Beleef de Lente oehoes broeden op een bijzondere plaats

Roelof Speelman, Oehoewerkgroep Nederland | dinsdag 16 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 763x

Als we de vogelboeken er op na slaan, lezen we dat oehoes bewoners zijn van steile rotswanden en steengroeves. Maar inmiddels komen we ze op meerdere gekke plaatsen tegen.
foto: Andreas Schüring

In Duitsland.

Al jaren broedt er een paar op een grote begraafplaats midden in Hamburg, waar ze zelfs een graftombe hebben gebruikt om hun jongen op groot te brengen.  Bij onze oosterburen broeden er zelfs een aantal paren midden in het dorp of stad en gebruiken zij de kerk als nestlocatie. Zo werd de kathedraal in Hildesheim gebruikt als broedlocatie en hebben we als oehoewerkgroep een nestkist kunnen plaatsen op het dak van de kerk in Haselünne. De Oehoes hadden hier een  onhandige plek uitgezocht. Door de regen spoelde het nest met inhoud weg, maar door onze nestkist zitten ze nu veilig en wordt er ieder jaar dankbaar gebruik van gemaakt.   


In Finland.

Het paartje wat hun intrek heeft gevonden in het voetbal stadion van Helsinki heeft al eens een wedstrijd stil laten leggen. Door tijdens de wedstrijd in het veld en op het doel te gaan zitten. Dit tot veel plezier van de toeschouwers en de spelers.


In België.

En wie herinnert zich niet de balkon Oehoes van afgelopen jaar in België. Ook in ons land volop in het nieuws. In een flatje op 3 hoog in een bloembak vlak voor het raam van het appartement van Jos Baart legde een Oehoe haar eieren. Hier kropen 3 jonge Oehoetjes uit het ei en keken ze samen met Jos iedere avond televisie. Ook begluurden de 3 jonge oehoe kuikens Jos gewoon elke dag. Net zo als wij elke dag onze beleef de lente Oehoes begluren.

En zouden ze daar net zoveel lol aan beleefd hebben als wij dat doen…..?

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN.
foto: Andreas Schüring

Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs