naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Binnenkort

Steenuil

Binnenkort

Vijver

Binnenkort

Kerkuil

Binnenkort

Slechtvalk

Binnenkort

Ooievaar

Binnenkort

Lepelaar

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Bosuil

Iedere dag maken we via Twitter een soort bekend die dit jaar in Beleef de Lente zit. Volg ons ook daar en blijf op de hoogte!   *   Mevrouw bosuil heeft zojuist haar tweede ei gelegd! Wordt het een kast vol jonge uilen straks?   *   De lepelaars zijn ineens massaal terug in natuurgebied De Liede bij Haarlem waar ze broeden. Dat wordt spektakel voor de camera   *   Het eerste ei van Beleef de Lente 2020 is gelegd. De primeur - hoe kan het ook anders - is voor de bosuil   *   Nog heel even geduld. De camera's voor seizoen 2020 gaan open op 1 maart!
Toon alle blogs & vlogs

Door Arda van der Lee
STORK

Neem me niet kwalijk....

Arda van der Lee, STORK | donderdag 14 juni 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 458x

Waarom? Omdat ook ik het wéér ga hebben over ringen. U begrijpt, het houdt ons STORKers nogal bezig in deze tijd van het jaar. Voor mij stond er vandaag een bijzondere locatie op het programma.

Vandaag mocht ik de jongen ringen uit een heuse ooievaarsflat. Oftewel de hoogspanningsmast langs de A6 bij Lelystad. Helaas waren niet alle nesten bereikbaar zonder de spanning van de draden te halen. En dat ging niet lukken vandaag (dat heeft te maken met de stroombehoefte in het land). Maar 2 nesten waren wel bereikbaar voor de klimmers. Dus 4 jongen zijn na vandaag voorzien van een ring.

Hoe het is gegaan kunt u zien via dit filmpje

 

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht