naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Binnenkort

IJsvogel

Binnenkort

Koolmees

Storing

Slechtvalk

Vandaag weer veel nieuwe filmpjes!   *   Leesvoer: er staan nieuwe weblogs klaar!   *   NIEUW: webcam bij nest zeearend in Friesland
Toon alle blogs & vlogs

Door Paul J. Marcus
BDL vrijwilliger

Nagekomen bericht uit Amsterdam

Paul J. Marcus | zondag 11 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 522x

ABN-AMRO blijft voor verrassingen zorgen.

Vandaag werd door de webcam een valk geregistreerd die, blijkens de ringcode, op 26 mei jongstleden is geringd op het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam Westpoort. Er zijn daar twee vrouwtjes geringd die respectievelijk op 2 en 6 juni uitvlogen. Na 6 juni zijn de jongen niet meer gezien. Tot vandaag. Een van deze vrouwtjes was vandaag present in Buitenveldert op het hoofdkantoor van ABN-AMRO. Ze heeft in pakweg een week tijd de afstand van ongeveer tien kilometer overbrugd tussen de geboorteplaats en de plaats van terugmelding. Een telefoontje met vogelopvang De Toevlucht leerde me, dat er deze week geen Slechtvalk is binnengebracht en van daaruit is uitgezet op ABN-AMRO.
  Het is tamelijk uitzonderlijk dat jonge Slechtvalken zich al zo snel na het uitvliegen zo ver van hun geboorteplaats verwijderen. Vermoedelijk heeft het onstuimige weer van de afgelopen week de valk  geholpen om zich zo ver van het ouderlijk huis te begeven. Ik heb goede hoop, dat ze gewoon is aangeschoven bij de jongen van ABN-AMRO. Wie deze week naar Springwatch op BBC2 heeft gekeken, kan zich wel voorstellen, dat Slechtvalken goede pleegouders kunnen zijn.
De valk is te zien op waarneming.nl van 11 juni 2017.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht