Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Na sneeuw volgt zonneschijn

Sienna Obdeijn | zaterdag 10 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 741x

De camera is nu bijna een week live en af en toe laten de scholeksters zich zien. Het dak werd bedekt met een deken van sneeuw en inmiddels is deze weer gesmolten. Gelukkig heeft dit de scholeksters niet weggejaagd en zijn ze daarna weer gespot.

Paniek zaaiend geluid

De scholekster, voor velen waarschijnlijk wel een bekende soort. Mij doen ze altijd denken aan de paniek zaaiende geluiden die het stel scholeksters altijd maakte bij mijn ouders in de buurt op een plat dak wanneer ik langs liep. De jongen keken dan angstig over de dakrand naar beneden terwijl de ouders ze aanmoedigden om naar beneden te springen. Een gewaagde sprong als je het mij vraagt.

Geen nest maar kuiltjes

Op de platte daken maken de scholekster niet echt een nest. Op het dak waar de camera op gericht is, zal dan ook geen echt nest gebouwd worden. Meneer Scholekster zal enkele kuiltjes graven, waarvan mevrouw Scholekster dan de fijnste en mooiste zal kiezen om de eieren in te leggen. Heb je zelf ook scholeksters op het dak? Zorg er dan voor dan de eventuele afvoerpijpen worden afgedekt met een stukje gaas, zodat de scholeksterkuikens niet in het riool kunnen belanden.

Zie jij een flits van de scholeksters?

Voor nu zit er bij ons niets anders op dan wachten tot de scholeksters weer in beeld komen. Zie je ze voorbij komen in het beeld? Help ons mee en geef je tip door aan de clipmakers van ons team!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs