Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Mijn vrouw begrijpt me niet

Anjo Schouten | zaterdag 27 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 88x

Het is niet altijd pais en vree in huize steenuil. Nu kent elk huishouden wel momenten van gekibbel, kleine irritaties. Zo kan het gebeuren dat vrouw hem bijna met de deegrol achtervolgt. Man zou beter moeten weten, en het lot niet tarten. Maar blijkbaar zit het in het systeem van steenuil mannen.

De voorraad

Het is heerlijk om een voorraad muizen te hebben. Dan hoeft vrouw amper weg en kan ze tussendoor een paar hapjes eten en de rest weer netjes terugleggen. Tot zover gaat het goed. Maar dan besluit die doldrieste doerak van een man binnen te slapen en krijgt dan ook trek in een snack. Daar gaat het fout. Nu is het huishouden van de steenuilen niet echt perfect, maar als vrouw voor alles een stapeltje heeft moet man er afblijven. Tja, dat doet ie niet altijd en dan is het gekibbel. mijn muis

Hopelijk is het vanavond in orde

Dat die hop al zaklopend uit beeld verdwijnt en nooit weerom komt. Hopsakee, weg ermee. De kijkers zijn hem/haar beu. Geen steenuilen te kunnen zien is einde seizoen al even slikken, maar zo plots tussendoor een paar dagen afkicken doet de mensen geen goed. Men gaat bijvoorbeeld een boek lezen, of alle opgenomen programma's in een streamingdienst tempo terugkijken. Anderen gaan brieven schrijven of blazen het stof van de doos Mens erger je niet. Een enkeling gaat nuttige dingen doen, het huishouden. Ik weet het, een lelijk woord.

Dwaalgasten

Best wel een goede term voor vogelfans die bij gebrek aan "hun" vogel gaan rondzwerven. De ontheemden hadden nog keuze genoeg, meemaken dat er een bosuiltje de kast verliet. Daar zijn de mensen nu een leeg nest gevoel aan het krijgen. En zo zwerven de steenuil fans rond. Het oehoe clubhuis bleek een warme opvang plek te zijn. Wat dat betreft is er bij Beleefdelente voor elk wat wils te zien. Toch weet ik dat de steenuilfans morgen weer enorm blij zijn als ze "onze" uiltjes kunnen zien. Eens kijken of we nog wat prooien bij elkaar kunnen puzzelen, als ze niet allemaal zijn genuttigd. Voor nu wens ik u allen een fijne Koningsdag toe. Pas op met zaklopen, ringsteken en de oranjebittertjes!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs