Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Met z'n vijven

Wim van Nee, STORK | vrijdag 31 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1060x

Vijf is in de natuur een raar getal. We kunnen beter overweg met twee. Een ooievaar heeft twee poten, twee vleugels, twee ogen en een paartje ooievaars bestaat uit twee vogels.

           Kat met drie poten, ooievaar met één poot ... uh .. óp één poot

Ook de hogere even getallen zijn niet moeilijk te vinden. Een paard heeft vier benen, een insect heeft zes poten, een spin acht en een duizendpoot duizend ... nou ja, niet helemaal dan.

Met de oneven getallen heeft de natuur het iets lastiger. De één lukt nog wel: één kop, één snavel, één staart. Maar drie? Oh ja, die kat die ik laatst zag lopen. Had een ongelukje gehad, maar redde zich best op drie poten.  En heeft u afgelopen week in het nieuws gehoord van de geboorte van een lammetje met vijf poten?

Onze ooievaars zijn in ieder geval goed met het getal vijf. Al drie jaar achter elkaar vijf eieren. Ze liggen erbij als de vijf ogen op een dobbelsteen.  Eentje in het midden, vier er mooi omheen.
Met z'n vijven
of met hun vijven zo u wilt.

 

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs