Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Met Merlijn achter de meikevers aan

Ronald van Harxen, STONE | zaterdag 28 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 932x

In een jaar met weinig muizen en diep weggekropen regenwormen is het voor een steenuil prettig dat de snackbar-soorten wel voorhanden zijn. Meikevers, ik schreef er al eerder over. Merlijn Schneiders van Vroege Vogels wilde ze wel eens met eigen ogen zien . Het resultaat hoort u morgen om 8.10 uur.

We hadden geluk vorige week vrijdag toen Merlijn mee was. Het weerbericht zag er niet heel meikever vriendelijk uit, maar later brak de zon door. En toen kwamen de meikevers los. In en langs een twee meter hoge beukenhaag kropen, vlogen en vielen er tientallen. Ze verleenden vol overgave hun medewerking aan de reportage en waren ook niet te beroerd om en plein public een nummertje te maken. Het werd aldus een gedenkwaardige reportage. Overtuig uzelf en luister morgen om 8.10 naar Vroege Vogels!


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs