Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Met Merlijn achter de meikevers aan

Ronald van Harxen, STONE | zaterdag 28 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 149x

In een jaar met weinig muizen en diep weggekropen regenwormen is het voor een steenuil prettig dat de snackbar-soorten wel voorhanden zijn. Meikevers, ik schreef er al eerder over. Merlijn Schneiders van Vroege Vogels wilde ze wel eens met eigen ogen zien . Het resultaat hoort u morgen om 8.10 uur.

We hadden geluk vorige week vrijdag toen Merlijn mee was. Het weerbericht zag er niet heel meikever vriendelijk uit, maar later brak de zon door. En toen kwamen de meikevers los. In en langs een twee meter hoge beukenhaag kropen, vlogen en vielen er tientallen. Ze verleenden vol overgave hun medewerking aan de reportage en waren ook niet te beroerd om en plein public een nummertje te maken. Het werd aldus een gedenkwaardige reportage. Overtuig uzelf en luister morgen om 8.10 naar Vroege Vogels!


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs