Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Met lege handen

Wim van Nee, STORK | vrijdag 21 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 506x

En daar zitten we dan, met lege handen. Zo voelt het een beetje. Jaren achtereen was het alleen maar een succesverhaal. Steeds jongen, twee of drie die overbleven.

En nu is het stil op het nest. We hadden nog zoveel onderwerpen, waarover we wilden schrijven. Bijvoorbeeld over de vaste ankerpunten zoals het ringen van de jongen en het uitvliegen. Daar tussendoor onderwerpen, die soms zomaar actueel zijn door iets in het nieuws, of iets waar we tegenaan lopen, iets onverwachts wat gebeurt.
Het verhaal van de ooievaar gaat wel door, alleen dit jaar niet meer op het prachtige nest van het gemeentehuis van Gennep.
Wie een beetje handig op internet zoekt, vindt ongetwijfeld andere nesten waar een webcam op gericht staat. En misschien woont u wel in de buurt van een bewoond ooievaarsnest. En natuurlijk volgt u de andere geweldige soorten van Beleef de Lente.

Veel dank voor jullie enthousiaste belangstelling.
Graag weer tot andere tijden!

Wim van Nee
STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs