Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Meer dan woorden

Wim van Nee, STORK | zondag 14 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 569x

Mensen zijn steeds meer visueel ingesteld. Dat is ook niet zo gek, want soms zegt een afbeelding meer dan woorden.

Neem nu dit kaartje. In 2013 hebben we de nestplaatsen van de provincie waarin we wonen, Drenthe, gelegd over de hoogtekaart. De nesten zijn aangegeven met paarse stippen, een grotere stip betekent: meer nesten (zie legenda). De Hondsrug watert af naar de laagste plekken van de provincie ten noorden van Assen en richting Meppel. We laten de afbeelding voor zichzelf spreken en lichten haar niet toe, want dat kunt u vast zelf... 

Dus even tijd voor iets anders.

Met zijn drieën waren ze, Aramis, Athos en Porthos. Ze zijn bekend als de drie musketiers, al beleven ze hun avonturen vooral met z'n vieren. Samen vormden ze de ere-garde van Lodewijk XIII, die ze moesten beschermen tegen kardinaal Richelieu. Natuurlijk was niet alles strijd, er was ook tijd voor drank, vrouwen en muziek, maar als het nodig was dan stonden ze klaar: "Eén voor allen, allen voor één".

De drie koene kuikens doen ons denken aan de drie musketiers. Dat is vast ingegeven door de overlevingskracht van het drietal, zeker ten tijde van zwaar weer, droogte en aanvallen door ongenode gasten.

Houd vol, nog een week of drie en jullie kunnen zelf vliegen. En als er een vreemde voorbij komt: "Eén voor allen, allen voor één".

Ontmoeting

Als we ringen, zijn we buiten en dan heb je soms een leuke onverwachte ontmoeting. Zo ook met deze grappige jonge ...
Volgende week het antwoord.

 

Wim van Nee

STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs