Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Man wil ook!

Claudia Leenders | maandag 25 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 276x

De broedende torenvalken zijn het niet altijd eens over de rolverdeling in huis. Dat broeden en bewaken van de eitjes lijkt M ook wel wat, terwijl V daar soms anders over denkt. Dat levert leuke beelden op.
M: Ik wil broeden!

In de blog Husselen en schuddelen las je meer over wat broeden precies is en waarom dit zo belangrijk is. Ook vertelden we dat bij torenvalken vooral de vrouw aan het broeden is. Nou, daar is onze man het zeker niet altijd mee eens! Aan het begin van de broedperiode zat vooral het vrouwtje op de eieren en was de man af en toe aanwezig als V de vleugels moest strekken. Het lijkt erop dat M het broeden steeds leuker vindt en het stokje graag overneemt. Afgelopen week bleef hij zo lang zitten dat V maar op zijn hoofd ging zitten! 

Dringen

M was vorige week dus veel aan het dringen, maar V kan er ook wat van! De broedplanning is blijkbaar niet altijd duidelijk, M wil graag maar V ook. Wie was er eerst? En hoe lang is te lang? In het nieuwe clipje van Bonnie is te zien hoe dat dringen om het broeden eraan toegaat. Gelukkig zijn onze torenvalken echte doetjes en gebeurt het dringen altijd met liefde. 

Over de helft

Misschien voelt M ook dat de tijd dringt. Ze zijn namelijk al over de helft dus veel tijd om te broeden is er niet meer! Met een gemiddelde broedtijd van 26 tot 31 dagen verwachten we de eerste kuikens op 5 en 6 mei. Nog een kleine twee weken. Begrijpelijk dus, dat M en V beiden wat ongeduldiger worden. Net als wij trouwens. De eerste kuikens van Beleef de lente zijn al gespot bij de Zeearend. Wij wachten met smacht op onze eerste pluizebolletjes!

De aanhouder wint.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs