Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Scholekster

Live

Visarend

Live

Oehoe

Live

Zeearend

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Door Bernice Goffin

Liefde in welvaart en in rampspoed

Bernice Goffin | maandag 15 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 101x

De kerkuilen zijn smoorverliefd op elkaar: ze knuffelen en paren er druk op los. Maar ook in een goede relatie kan je wel eens wat onenigheidjes verwachten. Beiden uilen lijken enkele onderdelen van de 'spoedcursus dating voor kerkuilen' te zijn vergeten...
Pardon!? Die muis was toch voor mij bedoeld?

Botsing op de zitstok

Zo kan ik me niet voorstellen dat er in de spoedcursus wordt beschreven dat je je nieuwe vriendje omver moet vliegen, terwijl vrouw kerkuil dat gisteren wel degelijk deed (zie de clip). Was het een inschattingsfout, of wilde mevrouw zich gewoon even laten gelden? Niemand die het zeker weet, maar man leek gelukkig niet zo onder de indruk en ging na een korte schrikreactie weer aan de slag met vrouw de kast in lokken.

 

Je cadeau opeten

Dat was wat onhandig van vrouw, maar man doet ook niet alles perfect. Zijn idee begon goed: vang een vette muis en leg hem als cadeautje voor je vriendin klaar in de kast. Maar vrouw kerkuil raakte hem aanvankelijk niet aan, en na een paar uurtjes begint die muis er toch wel smakelijk uit te zien… Dan maar zelf opeten. Dat gebeurde uiteraard onder een verdwaasde blik van vrouw, die misschien wel uitkeek naar haar middagsnack. Zou het het waard zijn geweest voor man? Als hij vanavond wéér van de zitstok wordt afgekieperd, weten we in ieder geval waarom.  

 

Liefde overwint

Duiden deze onenigheidjes op serieuze relatieproblemen? Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. De relatie is nou eenmaal pril en het is soms nog even wennen aan elkaar. Het belangrijkste is dat beide uilen sterk gebonden zijn aan elkaar en aan de nestkast, dat zien we elke dag weer terug. Deze sterke paarband overwint de kleine onenigheidjes. Wanneer kunnen we de volgende stap in de relatie verwachten? Daarover meer in mijn volgende blog.

Gelukkig toch nog smoorverliefd

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht