Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Lief zusje

Ronald van Harxen, STONE | zondag 26 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 771x

Schrijf me alsjeblieft even terug als je dit leest! Ik hoorde gisteren zulke nare berichten over je buren de kauwen. Je buurvrouw zou in haar slaap door een marter verrast zijn en koelbloedig om zeep geholpen. Wat een drama! Is die bij jullie ook langs geweest? Hopelijk ben jij ongedeerd!

Lief broertje

Met mij alles goed. Hij is niet bij ons langs geweest, maar ik hoorde hem wel. Ben uit voorzorg toch maar even de kast uitgegaan. We blijven alert! Ik was niet zo dik met de buurvrouw moet ik je eerlijk zeggen, beetje irritant typje. Ze kwam nogal eens ongevraagd buurten. Maar zo'n wrede dood gun je niemand. Echt vreselijk! Ben wel benieuwd of de woning weer snel verhuurd is. Als ik zo even om het hoekje gluur zie ik al weer een hoop activiteit. Eentje ging er zelfs met een deel van het meubilair vandoor. Beetje aso's wel, die kauwen.

Lief zusje

Goed te horen dat je ongedeerd bent. Ik maakte me toch een beetje ongerust. Vooral ook omdat hij elk jaar ook bij jullie op bezoek komt. Pas je wel een beetje op? Je weet immers hoe het met de eerste vrouw van je man afgelopen is. Even heel wat anders nog, hoe is het bij jullie met de muizen? Hier houdt het niet echt over. Ik zoek me elke nacht te pletter, maar het is net of ze gehamsterd zijn. Ik zie er maar bar weinig. Ook nauwelijks regenwormen. Door de droogte zitten die waarschijnlijk diep weggekropen. Wel veel meikevers gelukkig. 

Lief broertje

Nee, hier houdt het ook niet over. De laatste muis die ik gezien heb dateert van 31 maart, bijna 4 weken geleden. Wel zo'n rottig spitsmuisje afgelopen week. Nou, daar doe je mij echt geen plezier mee. Ze stinken en smaken naar oude mannen tenenkaas. Echt goor! Toen mijn lieve partner even niet keek, heb ik hem vlug buiten ergens gedropt. Niet vertellen hoor, mocht je hem toevallig ergens tegenkomen. Ik praat nooi meer tegen je!

Als ik even snel optel wat ik de afgelopen week te eten heb gekregen dan zijn dat 57 rupsen, 40 meikevers en 11 larves. O ja, ook nog een regenworm en wat klein grut. Bij elkaar 114. Snacks, meer kan ik er niet van maken.

Lief zusje

Nou ja, dat valt toch nog wel mee? Geen muizen, maar wel veel sappige rupsen en knapperige meikevers. Kan je prima toch een tijdje mee vooruit. Dankbaar zijn voor wat je wel krijgt. Zeg ik ook tegen mijn vrouw als ze weer eens zit te klagen. Wij mannen doen echt wel ons best, maar als er niet veel is ...

Effe nog wat anders. Ik kreeg een 'klacht' van jullie buren. Je weet wel, die gasten die nu in ons ouderlijk huis wonen. Jullie zouden 'het' nog steeds doen, buiten nog wel! Ze stoorden zich er vreselijk aan. Als je een keer eieren hebt, is dat 'vieze gedoe' toch niet meer nodig, menen ze. Stoor je er niet aan. Het is denk ik een wat ouder echtpaar met van die vreselijk ouderwetse ideeën. Waarschijnlijk zijn ze ook gewoon jaloers! Ik wou dat mijn vrouw ...

 

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs