Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Pa gaat erbij liggen, de sukkel.

Door Leo Daanen
Stork

Leo, Pa is er weer !

Leo Daanen, STORK | dinsdag 12 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 906x

Ja, die melding kreeg ik al snel van meerdere plaatselijke kijkers zoals: Mihari, Joba en Kroeskarper via de app of via de mail, Top hoor !

Ringgegevens

Maar ja dat zeggen jullie nu wel, maar weet iemand van jullie het zeker?  Er zijn namelijk meer ooievaars met rechts een aluminium ring, dus ja is het dan ook “Onze Pa” wel.  Er is maar één manier om hier achter te komen en dat is verrekijker, telescoop en camera de auto in en naar Gennep om de ringgegevens af te lezen.

Oh nee, Pa toch, Grrr.

Ik moest toch naar Gennep, om samen met Annie de webcam posities vast te gaan leggen, dus twee vliegen in één klap zeg maar haha. In Gennep aangekomen, even op mijn mobiel kijken en ja hoor, Pa staat mooi op het nest. Snel naar boven naar de kantine en het balkonnetje op, telescoop erop en camera klaar, Oh nee hé, alles klaar staan, gaat Pa erbij liggen.

Potverdikkeme Pa dat meen je niet hé Grrrrr. Helaas niks dus, geen ringgegevens afleesbaar helaas.

Zoomen Annie

Ik Annie gebeld, ik zei Pa is erbij gaan liggen Annie zullen we de webcam posities dan nu maar vast gaan leggen. Prima zegt Annie, kom maar naar mijn kantoor Leo. Nou na wat verschuiven en kijken en opslaan, hebben we alle posities die we dit jaar gebruiken weer vastgelegd. We waren bijna klaar en toen ging Pa staan haha, ik zeg Zoomen Annie, zoom maar eens flink in op zijn poten. En jawel hoor die roze stelten kwamen steeds dichterbij haha, totdat er aluminium tevoorschijn kwam. ja, ja, ja . . . 

En wat denk je? Bij Annie en bij mij kwam spontaan een reactie van: 'Jeeuuuhhhh het is Pa'.

Pa 7539

Ja hoor we hebben beiden nog eens goed gekeken en toen hij omdraaide, was het nog beter te zien. Ja hoor Annie, het is onze Pa met ringnummer 7539. Mooi zo, dan hoef ik zo meteen ook niet meer op dat balkon kou gaan staan te lijden.

Een paar dagen later, daar schreven Wim (volgens het Boekje) en Caroline ( kijk eens in de poppetjes . . . ) ook al over, kwam eerst een "imitatie" Ma terug, maar later keerde “onze eigen Ma” terug op het nest. Met veel gevechten over en weer, wat gelukkig goed afliep. Dus ons stelletje is weer compleet en we kunnen nu dus weer volop genieten van de Gennepse ooievaars. Heel veel plezier allemaal met BdL 2019.

Groetjes, Leo

Houdoe.

Foto Annie en Leo: Mooi hé dat je deze zo ver in kan zoomen en dat je de ring dan af kan lezen, top webcam hoor.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs